Åre

är i åre med familjen och pausar lite här hemma igen på fredag. tjohej.
.

Våfflor och improvisationsteater


Det blev fredag och jag begav mig hemmifrån.


Träffade Ingrid på pedagogen för att ta tag i c- uppsatsen.

Men efter en timma var vi hemskt trötta på det och sa hejdå till pedagogen och hej till helgen

Det firade vi med en rinda på stan i det vakra vädret

För att sedan åka hem till Emily och äta mat.


Och våfflor för i går var det våffeldagen :D


Jag åkte hem och vilade ett tag för att sedan träfa dessa


Vi gick till redbergsteatern som hade improvisations kväll. Det var jätte roligt men vi satt bara och tittade på denna kvällen nästa kanske vi är med och improviswerar vi med.


Sedan åkte vi till Cafe dali och hade skoj. Här med något fejkade skratt. haha. Tackar dessa underbara kvinnor som satt barnvakt för mig eftersom jag inte fick vara hemma då andreas hade klass kalas hemma hos oss.

Lennart, scons och brudar


I går bar det av till Sara på mys. Här är tre små söta maskotar.


Här är värdinnan. Det skulle bli klädbytar party.

Malin


Emma och Janice


Sara bjöd på scons och alla pratade så mycket att kläderna helt glömdes bort och vi blev trötta och åkte hem i stället. Synd på alla kläder men hemskt trevligt i övrigt.

Mormor 82 år




I söndags firade vi min mormor som fyllde 82 år. Vi åt smarrig tårta och hade det trevligt. Här är hon och min lille bror. Som inte är så liten längre.

Flickr fav Mars

Klicka på bilderna för bild källa

Lördagsfika


I lördags kom Lisa hem till mig

Det vankades fika. Receptet på denna tigerkaka finns på sockerkaka.se Mycket smarrig blev den!

Och te dracks till. Sedan gick vi på en promenad till emmaus och öb. Tyvärr var jag dum nog att inte ta några bilder där.

.

Göteborg!



Taget från bussen ene dag på väg hem från stan.

.

Carola vet hur man botar rynkor

Det händer så mycket otrevliga saker i världen nu. Helst vill jag bara stänga av TV:en och hoppas att det är över i en rasande fart. Att det i alla fall inte blir värre än var det är i Japan just nu och att Lybiens diktator ger med sig illa kvickt. Tyvärr tror jag att vi bara sätt början på katastrofen i Japan. Jag kan inte begripa att vi fortsätter ha kärnkraftverk. De är ju tickande bomber. Snåla mer på elektriciteten och uppfinn ny bättre energi, så vi kan slopa så många kärnkraftverk som det bara går.

Tyvärr är nog Lybiens kris ett resultat av vad som startade i Tunisien och sedan Egypten. Inte heller tror jag att det kommer att stoppa där. Eftersom det finns många andra länder som behöver hjälp. Om det är så mycket tyvärr vet jag inte i för sig. Det är människor som äntligen reser sig upp och försöker förändra. Det hemska är hur de blir motarbetade.

Jag vill gärna att allt återgår till vardagen. Där huvudrubrikerna är att man kan gå sig smal. Jag fullkomligt älskar dessa rubriker. Ett klart tecken på att ingenting hemskt hänt på ett tag(i Sverige, samt inga stora nya hemskheter i världen). Så nästa gång Aftonbladets största rubrik är att Carola vet hur man botar rynkor ska jag fira!

En dag i solen


I går mötte jag upp min lillebror. Vi tog en fika i solen


Jag provade macarons för första gången. Jag måste säga att hypen är lite för stor. 70 kr fick jag pröjsa för dessa och det lär juh inte hända igen på ett tag.Men fina det är dom.


Jag solade mit bleka fejs

Sedan mötte vi upp Andreas och gick för att äta middag


Det blev pizza från I love pizza så klart Mums. Men utbys är endå lite godare av någon konstig andledning.


I dag ligger det snö på marken igen och jag känner mig lite deppig över det.

Vattenfall




Vintern smälter sakta bort och ingen kan vara gladare än jag. Det är dessutom helt underbart att skriva C- Uppsatts samtidigt eftersom man kan ta pauser när man vill.

.

Och så blir det vår igen, det trodde jag aldrig



Och vips kom en hel drös med livskfaft och gjädje tillbaka. Nu drar jag in till stan på en fika

Idag kom våren

Oklart om den har tänkt att stanna. Men idag är det verkligen vår i luften! Jag njuter. våren är det den bästa årstiden för man har det tuffa gjort och det gottiga framför sig. Snälla låt våren stanna!
.

fem dröm resemål

Herre vad det spritter i mina resar fötter. Jag vill verkligen ut och resa. Det finns så mycket jag vill se. Här är mina topp fem resemål som jag ännu inte besökt.


1. Tokyo
Känns konstigt och hemskt att ha med det i nuläget. Men när allt lugnat sig då åker jag hemskt gärna dit.


2. Island

3. New york

4. Istanbul

5. Indien

Snö



Uch jag vill inte behöva ta såna här bilder förän i november. Vädergudarna få det att bli vår nuy. Det posetiva är att det inte ligger en droppe snö kvar. Tacka vet jag Göteborg här slaskas allt bort på en dag eller två :D

hemkommen vän, hund och kakor


Igår firade vi att frida kommit hem fron Indien efter en månad hon sin karl. Jag hade med mig hallon och blåbärs grottor.

Vi kollade på film från bröllopet Frida var på.

Tea var med och var nyfiken

Frida och tea

Sofie och tea


Det var en himmlans mysig eftermiddag.

Barncancer boktips.

Jag är som sagt mitt uppe i att skriva C-Uppsats. Och det ämne vi valt är Att utifrån biografier få fram föräldrars upplevelser av att förlora sitt barn. Ja det är ganska tungt men det är väldigt intressant också och mycket roligare än att läsa massa artiklar :D

Så nu tänkte jag tipsa om de två bästa böckerna vi har med i vårat arbete.


Semla


Alltså semlor är riktigt mums. Gör man dom halvt själv blir de ännu godare. Med vaniljkräm och hallon sylt. I vanliga fall blir gan nöjd på semlor efte två om året ungefär. Men jag har redan ätit tre och mitt sug finns ännu kvar. Det är ju så gott

an Education

En kärleksfilm som utspelar sig på 60-talet kan typ inte slå fel. För alla andra som också gillar kärlek och 60- tal kolla in den. En 4.5 tycker jag den är värld. Den spär på klyschor om cigaretter, Frankrike, äldre män och förbjuden kärlek.

Kvinnodagen

Det är kvinnodagen idag och jag säger bara vi är förjädra bra vi kvinnor. Vist är det lite si och så att vi bara får en dag. Men jag ser det inte så. Vi får en dag där vi verkligen kan upplysa alla problem. Då det pratas om det på tv och debatter skapas. Faktum är att jag tycker att män bör ha en dag de med. Upplys deras problem. För jag tror inte det e så jädra kul att vara man hela tiden. I det här jämstäldighets snacket är det verkligen bara så att kvinnor är underlägsna? Eller är killar också underlägsna? Och i vilket fall som helst vill alla män vara som män skall vara?
Nåväl det finns mycket att tänka på Men jag skålar i alla fall för alla världens kvinnor idag. Skål!!
(Jag skall givetvis äta en semla med man får inte glömma semlorna bland alla dessa kvinnor.)

frågor och svar

När vaknade du imorse?
Svar:
tio i nio. gick upp och sa åt andreas att han kunde återvända till sängen efter att jag slängt ut honom i natt när han snarkade.

Vad var det första du tänkte när du vaknade?
Svar:
stakars och jävlar andreas både och.

Har du ringt nån imorse, vem och vad sa ni?
Svar:
Ringt har jag inge gjort i dag

Vilket humör är du på?
Svar:
Hata ibs förstoppning och min mage humör

Vad har du på dig just nu?
Svar:
svarta uppknäpta bygor långt linne och blommig kofta.

Vad köpte du när du drog ditt kort senast?
Svar:
Filmer att avnjuta i kväll :D

Vilken var den första hemsidan du gick in på på internet?
Svar:
goglade förstoppning, men det kommer redan upp det jag vet och inget nytt tyvärr. Har någon något ovanligt tips tas det tacksamt emot(vill ni inte läsa mer om någon satans förstoppning sluta läs. För det är det jag tänker på i dag.)

Vad ska du göra idag och ikväll?
Svar:
Kolla på film och mysa med Andreas.

När fotade du något senast, och vad?
Svar:
böckerna vi använder oss av till c-uppsattsen.


IBS-dag

I dag vill min mage inte uppföra sig. Den gör ont något in i bänken och låtter och gör mig illamående. Så i dag blie det inget mer blogginlägg än detta. Inte mycket c-uppsatts blev det heller tyvär 1 timma var ingrid här sedan var det nog. Men jag tycker vi varit grymt duktiga denna veckan ändå.

Äntligen är det helg ochd e t skall verkligen mysas med tv kväll hos mina föräldrar.

.

Bästa vardagsefterätten

Jag och ingrid är inne i C-uppsatts dimman. Så jag vill mest bara sippsa om godaste enklaste vardags efterätten ever. Nämlign hallon och blåbär som är rörda med florsocker och sedan turkiskyogurt till det. Så otroligt smarrigt.


Tips vid odling på balkong

Nu är det Mars och det är en vår månad därför är det vår tycker jag vi bestämmer här och nu.Och vad passar då inte bättre än en guide om hur man kan odla på balkongen.


  • Lägg blomjord längst ner i krukan och såjord som ett översta lager. Då får växten näring när den är så stor att den behöver det.
  • Vattna med spray flaska istället för kanna då stannar fröna där dom skall vara.
  • Använd en avklipt pet-flaska som växthus, men kom ihåg att göra små hål i så luften kan bytas ut ibland.
  • Tänk på att växterna på balkongen behöver mer näring och mer vatten än vanliga växter



Växter som lämpar sig bra för odling på balkong är:
  • gräslök
  • persilja
  • mynta
  • timjan
  • salvia
  • basilika
  • busktomater