NOLL insperation

Jag har noll insperation vintern är hemsk och i dag blir det nog inget fint blogginläg. Jag är tok trött för jag har sovit dåligt och Sedan har jag vaccinerat ungefär hunda personer huamig vad det vaccineras i det här landet. Inget ont i det men jag får snart sprut tumme :P

.

Nostalgi mat


I dag har vi ätit nostalgi mat. Först gulachsoppa mums

Och sedan Fattiga riddare. Härre vad gott! Jag åt det ofta när jag var liten och det senaste har jag verkligen längtat så i dag slog jag till. Och Smarrigt var det.

.

En första kyss

Vi går på stan i flera timmar. Pratar om livet och du vet precis vad jag menar. Jag skulle kunna fortsätta gå och prata med dig i en evighet till. För det finns så mycket jag vill berätta för dig.  Så många saker jag vill diskutera. Men nu måste jag åka hem. Så vi går till min buss. Medan vi väntar, står vi lite så att ingen ser. För jag vill bara se dig. Bussen kommer och dina läppar rör vid mina. Vi kysser varandra för första gången på riktigt och det springer fjärilar i hela min mage.


Sovrum

Jag vill verkligen få fint i vårat sovrum så här skulle jag vilja att det såg ut! På alla dessa sätt vilket gör det så otroligt svårt. haha.Ljust och mussigt på samma gång. Färgglatt.
Vilken gillade ni bäst.

Thai, födelsedagsdags och en blå sjäjungfru


Det blev kväll och Andreas skulle firas. Så vi åkte till restauranden Amazing Thai.

En blå sjöjungfru.

Sedan gick andreas och tog mat, som man lämnar över till kocken som tillagar det.

Så här blev Andreas mat. min såg inge go ut för jag gillar bara färglösa saker...

Det blev dags att ge sig ut i kylan, som jag HATAR.

Och vi gick ner till bion och köpta gå saker

Harry Potter såg vi. Mycket spännande. En fyra och en halva störde mig lite på vissa saker men jag skulle enså hemskt gärna ha en trollstav att trolla med. Egentligen var jag på tok för förkyld för detta upptåg vilket jag får sota för idag. Jag vill bara bli frisk orka saker, men nej, en till förkylning Jippi!

.

Flickr favoriter.

(Klicka på bilderna för att komma till källan!)

Det är ingen vanlig dag


För det är andras födelsedag hura hura hura.
I dag skall han firas mitt hjärta.

.

Önskelista

Diana Kamera(finns på stadsmussét har jag sätt)
Tameron AF SP 17-50/2.8 för Canon
Röd kappa
Vinterskor(Gärna dr. martins)
Ringar med vackra djur (http://www.cocoo.se)
Pengar till upgradering av Kamera
och säkert hunda saker till som jag tyvärr inte mins just nu!

.
(inlägget skulle kommit upp i går men så blev det tydligen inte.)

Förlossningen



Hujeda mig vilken fantastisk dag! Jag har varit på förlossningen i dag och tittat. Otroligt spännande. Jag fick möjligheten att vara med från start till mål vid en förlossning. Så otråligt fint, jobbigt och frustrerande på samma sätt. Man vill så himmla gärna hjälpa till med arbetet som man inte kan hjälpa till med. Och vips kommer det än bäbis och jag fick hålla mig för att jag inte skulle börja gråta. Sedan kom dock efterarbetet och jag blev allt lite snurrig. Men JAG VILL BLI BARNMORSKA vilket fantastiskt arbete.

.

Jag älskar dig lite för mycket

Solen lyser in genom persiennerna och träffar mina ögonlock. Jag tittar långsamt upp och möter en ny dag. Idag ska det bli helt annorlunda. Idag ska jag vara precis så där som du önskar. Jag ska älska dig lagom mycket. För jag har svårt att göra det. Jag vill helst vara med dig överallt. Krama dig alldeles får hårt. Älska dig lite för mycket.

Men idag är en ny dag och idag ska jag hålla mig på lagom avstånd. Så du får en möjlighet att tråna efter mig. Snart skall du älska mig lite mer än vad jag älskar dig. För jag vill känna hur det känns. Jag vill bli sönderkramad av dig. Jag vill att du skall älska mig lite för mycket, om så bara för en dag.

Mina ögon faller på dig och jag kan inte låta bli att känna hur otroligt mycket du betyder för mig. Hur otroligt vacker du är i mina ögon. Jag älskar när du sover, när du andas och dina läppar. Jag vill bara väcka dig, säga det till dig. Att du är det finaste jag sätt. Men jag låter bli. För om jag gör det, kramar jag dig lite för hårt. Idag skulle bli en ny dag. Även om det är otrolig svårt.

Jag går upp utan att du vaknat. För annars blir det för svårt. Äter frukost och läser tidningen. Tar det lugnt. Du vaknar och kommer ut. Jag går till jobbet och du med. Jag vill skicka dig hundra sms om vad som händer och hur mycket jag saknar dig. Men jag låter bli. JAG SKA INTE ÄLSKA DIG FÖR MYCKET, inte idag.

När dagen är slut åker jag hem vid möts vid torget och jag kramar dig lagom hårt. Varenda muskel kämpar för att få krama dig mer men jag håller fast. Din lukt genomtränger mig så jag måste sluta andas, jag kan inte känna din lukt. Inte idag, då spricker jag. Vi går hem och ser på film.

Filmen tar slut och vi går och lägger oss. Jag ser dig precis som du är, i all din glans och jag kan inte hålla mig längre. ”Jag älskar dig så att jag nästan går sönder.” Det bara flyger ur min mun det går inte att stoppa. Det följs av ”jag vill  att du skall bli pappa till mina barn och jag vill vara hos dig föralltid.” Du ser på mig, skrattar och säger ”Oj oj, det var värst. Det vill jag, med men nu måste jag sova.”

Jag kramade dig lite för hårt, älskade dig lite för mycket igen, igen och igen.


Fotoalbum

Nu har jag suttit och knåpat på årets fotoalbum. Men hujedamig det tar långtid och nu är bladen slut så nya måste införskaffats. Herre vad mycket fotografier jag tagit. Men fint fint blir det.
.

Tatueringar

(bildkälla)
Om jag bara kunde bestämma mig. Men det är så svårt och oj vad det svänger. Men dom här var galet fina i alla fall! Det är på något sätt hemskt läskigt med tatueringar för att dom för alltid består, i alla fall nästan(om man inte lasrar bort dom)
.

Födelsedagsmiddag

Det är så tokigt många jag känner som fyller år i okt, november därför blir det en himmla massa födelsedagar hela tiden. Om ni undrar. Men det är ju bara trevligt.

I dag firade vi Andreas. Mamma pcppc svärmor och svägerskan var här. Det var mycket trevligt.



Träning och en klubbad säl

Jag har valt att träning inte skall vara en del av min blogg för att det finns så många andra som gör det bättre och det är inte det jag brinner för. Men jag har ändå skärpt upp mig och tränar 2-3 gånger i veckan och går en promenad titt som tett. Vilket är helt fantastiskt för att vara mig.

Så varför skriver jag det här? Jo för i dag hade vi en föreläsning i fysisk aktivitet. Föreläsaren var ta mig tusan det bästa på länge(ok, prästen i krishantering var också grym). Man blev så jädra taggad av hans prat och att aktivitet är så mycket mer än träning och motion.

Jag fick t.ex. skämmas och räka upp handen att jag tog hissen upp. Men med små saker kan vi göra mycket. Jag kände mig mycket tillfreds dock med att senare ha ett inbokat spinningpass. Och tack vare denna fantastiska man gav jag verkligen Jävlaranama. Så nu kan jag med gått samvete ligga i soffan som en klubbad säl.

Så ut och rör på er! det är så jädra gött att vara säl efteråt.

Om Mig

Tänkte presentera mig lite.

Jag heter Carita Szmida och är 23 år. Jag älskar filmkvällar, gå på restaurang, färger, ketchup, Håkan Hellström, barn, stearinljus, naturen och bakelser.
Jag bor i Göteborg, sedan alltid. Nu bor jag u hooden(brunnsbo). Med bästaste sambon Andreas. Vi träffades första gången i ettan på gymnasiet, men blev inte tillsammans förrän jag slutade gymnasiet. Vilket nu innebär att vi varit tillsammans 4 och ett halvt år. En vecka efter våran 4 års dag förlovade vi oss. Men gifta blir vi inte förrän om 4 år då båda pluggar klart.

Jag är dock klar med min utbildning i Juni. Då kan jag titulera mig Sjuksköterska. Något jag är lite livrädd för. Mina planer är att jobba med det ett tag för att sedan läsa vidare till barnmorska vilket hade varit fantastiskt. Men just nu pluggar jag alltså och detta i Borås. Vilket betyder att jag pendlar ca två timmar varje vardag.

På gymnasiet gick jag estet, bild och form. Där lästa jag en himla massa foto vilket var det bästa och det sämsta jag varit med om. För att fota är fantastiskt, men det kommer också en himla prestationsångest med det. Men om det är något jag längtar efter så är det mörkerrum.

I övrigt så älskar jag att klippa, klistra, skriva och baka.

Nu vet ni lite mer.

Kladdkakemuffins



Smarriga kladdkakemuffins a la Lejla bakar.

Ingredienser:
2 eko ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0.5 dl matolija
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl eko kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mörk chocklad

1. vispa ägg och socker.
2. smällt smör häll i matolja och sirap i smöret, blanda med äggsmeten
3. blanda torra varoran, vänd ner i smeten
4. smält chokladen, blanda i.
5. häll upp i formar
6. in i ugnen i 12 minuter på 175 grader.
7. låt dom svalna och sjunka ner NJUT.

jag gjorde utan choklad eftersom vi inte hade det hemma och det funkade alldelles utmärkt endå! Mycket smarriga blev de.

Önskelista

Diana Kamera(finns på stadsmussét har jag sätt)
Tameron AF SP 17-50/2.8 för Canon
Röd kappa
Vinterskor(Gärna dr. martins)
Ringar med vackra djur (http://www.cocoo.se)
Pengar till upgradering av Kamera
och säkert hunda saker till som jag tyvärr inte mins just nu!

.

23 saker jag skall göra innan jag fyller 24



Nu ska jag minsan få saker gjort. Lappen hänger i min pyssel hörna och kommer påminna mig om vad som skall göras! vissa saker går i ett nafs medans andra måste pågå hela året!

Syrliga bär och Hindi.


I går var det alltså kalas för en av mina närmaste väner Frida. Hennse karln som är bosatt i indien kom på överaskning och vi övade på fraser på Hindi.

Sofie var med <3.Och är den ensa förutom jag själv som jag lyckades fånga på bild, inte änns fördelsedagsbarnet uch.

Vi åt nötter och gröna russin från Indien

Sedan gick vi och köpte med oss mat från en persisk restaurang

Jag åt kyckling i tomatsås med ris safran och dessa speciella bär som är fantastiskt goda mins dock ej vad dom heter.

En styck tea var med och firade

Mätta och belåtna spelade vi spel... på engelska vilket inte var det lättaste men roligt

Och tillsist kortspel.En mycket treflig tisdagskväll

Minnen

Vi är på simhallen med farmor och farfar. Dom har släpat upp oss ur vattnet. För att vi ska äta lunch som vi skyndar oss att äta. Sedan springer du och hoppar i basängen igen. Men du kan inte simma än och glömde ta på dig flytbojan. Jag ser hur du kämpar för att komma upp. Men du lyckas inte. Utan att jag hinner tänka har jag också hoppat i och jag föser dig till kanten. Sedan är vi världens bästa syskon resten av kvällen.


Kalasdags

I dag fyller bästaste Frida år så jag beger mig till henne på kalas !
En inte så vanlig tisdag.
.

it´s my party and I cry if i whant to!



Tips på bröllopsblogg

Jag skall inte gifta mig än på några år men när jag gör det hoppas jag att denna fantastiska blogg finns kvar. Det är kvinnan som skriver abeautifulmess som nu skall gifta sig och därför att startat en blogg om detta.

Jag hoppas att jag orkar vara jätte pysslig inför mitt bröllop och jag längtar efter att få göra vackra inbjudningskort och bordsplaceringar. Jag vill gifta mig NU. Men ärch jag kan vänta jag har det toppen bäst i allfall :D



Sagofesten


Nu har altså kameran och datorn blivit vänner igen äntligen. Här är ida, tiger från nallepuh.

Andreas hatmakaren ifrån alice i underlandet

en kapten hadock och en älva

En otroligt söt trasdocka

Margge, nils karlsson pyssling och bagera

kalson på taket, spindelmanen och en orc

En halloween sjuksyster

Älvan och orcen.

en älva och en ängel

och så slog vi klackarna i taken. Margge vann utklädningen. Och gud vad jag älskar maskerader!

Lilla My


I går hade vi sago maskerad här hemma.
Jag var lilla my.
Dessvärre jävlas min dator med kameran, men så fort dom är vänner igen kommer det kort på alla andra fina utklädningar.

.

såpbubblor


En härlig dam från min mormors foto album.

I dag sitter jag och knopar på min hemtenta och rättar till tidigare fel på arbeten. En fixar dag helt enkelt otroligt skönt. Städas ska det göras också så det står härliga till. Imorgon blir det paraj!

Dina ord i natten är det enda som når in


(klicka på bild för källa)
Alla trodde att jag skulle förlora mig med vilken runaway som helst
Jag var slut när du hittade mig i GBG-regn
De kunde säga vad som helst till mig, de kunde dra åt helvete
men ett enda ont ord om dig har alltid fått mig upp i ringen

Och det enda jag riktigt hör nuförtiden 
Är en vind som blåser genom staden
Och fast turisterna är borta går jag nästan aldrig ut
Så jag väntar tills imorgon bitti, det är den tiden jag gillar bäst
Då ska jag ta en promenad i parken

Och när du ser på mig 
Är det knappt jag minns ett enda öknamn de kallade mig
Jag vet inte vem jag är, men jag vet att jag är din
och att dina ord i natten är det enda som når in
Jag vet inte vem jag är, jag vet att jag är din

Jag vet inte vem jag är, men jag vet att jag är din

Jag tänkte sjunga nåt för dig igen, 
men när jag blir för full för att sjunga
kan vi promenera hem i GBG-regn
Jag flyger högt och det känns som jag faller igenom igen
och jag vet inte vem jag är, men jag vet att jag är din

Jag vet inte vem jag är, men jag vet att jag är din x2
Jag vet inte vem jag är, men jag vet att jag...

Vila i frid.

 

Vi åker hemåt. Lite gladare än vad vi var när vi kom. Vi har blivit en till i familjen. En kramgo björn och han sover i min famn. Vi stannar ungefär en gång i timmen för att det inte skall hända några olyckor. Nu har det gått nästan elva år, och igår somnade han för att inte vakna igen.


oslo dag två

Det blev söndag och vi gick ut på promenad.Här ett otroligt fult hus som blev ok på kort
hårdrocksbar
vart skärpan tog vägen på dessa kort vet jeg ej men färgglatt var det

Färg :D
Skor i trädet
och skor i stan
Vi besökte en marknad
Åt mat på ett cafe
Kollade i affärer
Kollade på hela stan 
Hade myskväll med andra Oslo svenskar

Jag som gjort denna fantastiska frisyr.

Första snö´n kom inatt

Som du kanske redan sett
Första snö´n kom inatt
Nu flyttar vi med fåglarna som trotsar Atlanten
Har du hittat rätt?
Kan du höra ditt skratt?
Kan du leva vid en brant med ena foten över kanten?


Oslo dag ett


Taget från bussen

även denna från bussen

Mycket roligt att dom hade två röda gubbar, så man verkligen vet att man skall stå still.

Blomsterhandlare

Sedan mös vi med drinkar och chips i Lisas lägenhet :D

Vi gick ut en liten sväng med men vi börjar bli gammla :P så vi kom hem typ tio

Bussresan

Påväg hem. Har haft det Grejt men nu längtar jag mig lite tokig efter andreas. Helt galet igentligen. Men sån är den den där kärleken.

Allén är inte så tråkig endå, när du går brevid.

(1)(2)
Är du i ett förhållande?
Ja <3
Har du kysst någon idag? nej är ju i Norge alldelles alena.
När går gränsen vid otrohet? Det finns massor med olika gränser för det, kyssar definitivt men hålla handen med någon helt främmande på ett kärleksfullt sätt är också big nono.
Är du romantisk? Både och tyvärr, jag hade hemskt gärna tagit ner stjärnor och flygit till månar mendet blir inte alltid så.
Hur skulle du beskriva den perfekta pojkvännen? Omtänksam, rolig, spontan och trygg.
Hur skulle du beskriva dig själv som flickvän? lite beroende tyvärr men också sprallig, spontan och klängig.
Vad är viktigt i ett förhållande? Att man har roligt trivs ihop, att man är kär och att han eller hon gör att allén inte blir så tråkig
Har du gråtit framför någon du tyckt om någon gång? Jag råkar vara precis som min mamma och hon gråter till typ allt så även busschaffören har sätt mig gråta. Alltså svar Ja.
Har du lekt med någons känslor? Nja, absolut inte medvetet i alla fall.

Hur många har du varit ihop med?
Två, haha nej En egentligen och så christian i femman då.
Länge höll ditt längsta förhållande? Det håller på på 4de året.
Hur länge var ditt kortaste? Jag och Christian blev ihop för att hans vän Robin frågade och jag gjorde slut för att jag tyckte det var otroligt jobbigt att köpa en julklapp till honom. Vi var tillsammans kanske 2 månader.
Vill du vara singel eller ha ett förhållande? Jag trivs alldelles utmärkt i ett förhållande, men jag varsingel ett bra tag innan det så jag klarar nog det med.
Är du en bra pojk/flickvän? Oftast
Vem sov du senast bredvid (av det motsatta könet)? Andreas.
Hur gamla var dina föräldrar när de blev tillsammans? Mamma 25 pappa 28.
Skulle du kunna tatuera in din kärleks namn? Nej jag tror inte det, men jag tycker dom som gör det är lite galet härliga.
Har du mest blivit dumpad eller dumpat? Ja jag dumpade ju som sagt i femman då.
Hatar du ditt ex? Jag har inget riktigt.
Har du velat bli tillsammans med ditt ex igen? Nej
Har du kvar någonting från dina gamla förhållande? Nej
Bästa raggningsrepliken? Iallafall inte vilka fina ögon du har, då dör jag lite. Kom på något eget.
Hur skulle den perfekta dejten se ut? På ett berg med picknick en sommar dag. Ungefär hundra pussar och jag älskar att filosofera om livet.
Vem är den viktigaste personen av motsatt kön i ditt liv? Jag har tre, Andreas, Min bror och Min pappa. Ingen går att välja bort.
Om mannen i ditt liv skulle du vara otrogen, vad skulle du göra då? Jag tror påriktigt inte att jag skulle klara av att fortsätta, jag är svartsjuk redan som det är.
Vill du gifta dig? Varför/Varför inte? Hemskt gärna med brakfest och en fantastisk bröloppsresa.
Vill du ha barn? Det bara måste jag ha, jag älskar barn.
Blir du lätt kär? nej.
Vad faller du för? Någon som får mig att skratta, låter mig gråta och känna mig fin.
Vad är det mest Avtändande du vet? Brötiga män som skriker och gormar.
Hur viktigt är det att man har något gemensamt? Jätte viktigt men man behöver inte vara dubbletter.
Har du fått ditt hjärta krossat? Ja.
Hur raggar du? Det där är jag verkligen inte bra på, och hoppas att jag inte behöver öva på.
Har du en ”utseendetyp” hos killar? Stiliga män lagom långa lagom muskulösa.
Vem var din första kärlek? En kille i min klass.
Vad tycker du om att ligga på första dejten? Jag skulle personligen ha jätte svårt för det menjag dömer inte Ligg.
Vad tycker du om one night stands? Alla behöver vi ligga ibland.
Är kärlek allt i livet? Ja, men inte enbart kärlek till än partner utan kärlek till vänner osv med

Nu far jag till Norge



Just i detta nu, alltså när inlägget publeseras befinner jag mig på en buss till Norge och Lisa. Jag kommer höra i ordning lite inlägg så det kommer upp här endå. Men nu lämnar jag Sverige och kommer åter måndag.

Bye bye

Nine to five

(Min första film i imovie så ha överseende)
Sista dagen på praktiken görs i dag och jag tackar därmed kungsbacka för denna gång. Det har varit otroligt trevligt och jag har fått träffa sådana fantastiska barn. Det här kan jag verkligen jobba med!
.

paraply och nattsvart

Köket är aningen stökigt och man ser lite dåligt och så allt brus men så blir det om man tar på morgonen.
Men såhär ser jag ut i dag i allafall. Med paraply brosch och billy frisyr.
.

Min mormor och morfar


När jag var hemma hos mon mormor och morfar sist smög jag in och kollade på fotografier på när dom var unga. Här är min mormor(Den korta med kastrullen) och henns vänner på någon slags husmorsläger.

Min morfar och hans dragspel, som jag tyvärr inte sätt påå kanske 10 år. Dragspelet alltså, morfar lever på tack och lov.

Här är han med en katt också

Mormors vänner, så otroligt vacker fotografi att det var tvunget att vara med.

Mormor står längst ut tillvänster, hon är tok lik min mamma och därmed ganska lik mig med tänk vilka starka gener.

Och jag skulle tippa på att karln som tittar in i kameran är min morfar och här har dom hångelkalas. Dock inte med mormor, vilket hon promt ville påpeka :P

Lite skulle jag vilja leva på 50 talet. med modet, kläderna, billarna, frisyrerna o.s.v. Men jag hoppar allt det där andra tack .

Husmanskost


Alltså det är egentligen i mte mycket som slår potatismor och köttbullar. Jag äter det på tok för sällan men i dag slog jag till. Egengjort mos men köttbuullarna är köpta man orkar inte allt jämt. Och efter en dag på BVC med massa små söta ögon som helt förtrållade mig var jag helt matt. Min dag har i allafall varit toppen :D

Hur har eran dag varit?

youth in revolt

Hade tok höga förväntningar på denna film. Vet inte varför egentligen men trode det skulle vara en riktigt toppen film. Tyvärr får den bara en 2,5 a av mig. Men den var rolog stund oms och soundtracket var mycket trevligt. Kanske behöver jag se den igen för att ha rätt förväntningar men men.

soluppgång

Har varit i väg och flyggt hela dagen så tänkte bara bjuda på denna bild i dag.

Jag är född i en spökstad