Bröllops kort

I dag gifter sig fina paret Bülow. Detta är våran present till dem. Nu håller jag tummarna att det blir en vacker dag. Vilket jag är helt övertygad om att det kommer att bli. Och nej jag har inte haft samma kofta i hundra dagar bilderna är tagna lite tätare än vad det verkar. Hur man vänder korten rätt vet jag tyvärr inte heller här på macen, om någon vet får den hemskt gärna lära mig!

Pastell blomma

Nu väntar en ny dag på sjukhuset. Hoppas på lite mer att göra än i går men inte för mycket ändå. Alexandra är en ängel som åker bil och jag får åka med, vilket gjort att jag kunnat sova någorlunda i kväll. Nåväl Nya utmaningar väntar. Ha det bra!

Ny hårfärg

Så här ser mitt hår ut nu. Mörkare. Det slår mig att det börjar bli rätt långt också, hum undra om jag vill ha långt eller kort....

Juno

Tipsar om filmen Juno som är otroligt mysig. Lite väl amerikansk i bland men ändå fin. Soundtracket är dessutom fantastiskt och de tecknade delarna. En fyra och en halva.

Sol skog


När skogen ser ut så här vill man nästan bo där. Som i Ronja. Jag älskade Ronja när jag var liten jag tyckte hon var så otroligt fantastisk med sin mamma och vårskrik. En gång skulle jag spela Ronja på dagis men jag blev sjuk. Då vart jag inte glad. Inte mina med spelare häller Nog om det nu far jag till sjukhuset och går min sista brevidgång på sjukhuset sedan börjar allvaret med bedömningsdagar.
.

Eld, fåglar och kärlek


I går blev det grill dags hemma hos Frida. Hon hade köpt en ny grill som givetvis skulle användas.

Puss

En hungrig hund var med.

En ensam farbror

Det var så otroligt fint väder, jag håller alla tummar jag kan att det förblir så här fint ett tag till.



Andreas

Puss

Det härliga gänget.


Fåglar i all sin prakt.


Låtvalet förklaras lite i slutet.

rosablomträd.



I går blev det en promenad i solen. Åh vad blomträd är vackra!

Påskmiddag







Påskmiddag hemma hos mamma och pappa, som tyvärr inte fastnade på något kort. Här är i allafall Min bror, jag, mormor och morfar. Jag fullkomligt älskar det faktum att det är metrologisk sommar och att man kan sitta och äta mat ute utan jacka.

Drömvitsippan



Fantastiska bagar och jag vill tacka vädret!

Praktik dag tre

Har klarat av de tre första dagarna några mer lyckade än andra. I dag var en bra dag. Något långsam i slutet då min patient hade åkt i väg och jag inte hade så mycket att göra. Men gudarna hur skall jag hinna ha 8 patienter? Sommaren kommer bli tuff. Och på tal om den så fick jag mitt schema idag. Jag går inte et ända kväll dag pass Så fruktansvärt härligt.
Tyvärr blir det inte så mycket gjort här i bloggen jag befinner ju mig på praktiken eller Borås bussen hela dagarna och nu tänkte jag somna för i morgon ringer klickan 04:20.

Fem flick favoriter april


Sista praktikens start

I dag startar min sista praktik innan jag är klar som sjuksköterska. Det känns otroligt läskigt. Att när det här är gjort skall jag vara klar. Färdig, kunna allt det här jag ska ha lärt mig. Det känns det verkligen inte som att jag kan. Men för hoppningsvis skall denna praktik ge mig lite självförtroende. Om tre veckor är jag förhoppningsvis klar med en tre årig utbildning. Hjälp vad tiden går.

Nåväl nu far jag och träffar nya människor på en ny avdelning i Borås. Tre veckor av att gå upp orimligt tidigt eller komma hem orimligt sent. Men gick det i nio veckor skall detta gå!

Indisk linssoppa


Ingredienser:
2 lökar
3 vitlöksklyftor
350 g röda linser
3 mask olivolja
1.25 l grönsaksbuljong
1,5 tesk spiskummin
saften från en citron
och något starkt det fick bli chilli och tabasko för min del.


steklökeni oljan när den nästan är klar i med vitlöken

Sedan stoppas övriga ingredienser i och kokas tills linserna är mjuka


Mixa sedan till en slätt soppa och smaka av med salt och peppar.
Njut!

Möhippa


I går var det dags för Sofies Möhippa. Här är hon med fin krona och brillor.


Härliga gänget. Jennie, Sofie, Nathalie, Frida och Jessica.


Vi åkte till en inspelnings studio och spelade in en låt som vi skrivit om från arvingarnas Eloise.


Det var sanerligen mycket roligt.


Sedan begav vi oss till I love pizza och åt lite god lunch

Frida fixade så att de spelade den inspelade låten högt i högtalarna. Det var fasligt roligt. Här är Natalie


Sedan åkte vi hem till Jennie och jade en fantastisk kväll med helt galet god mat. Åh vad möhippor är trevliga.


En utstyrsel

Nu bär det av på äventyr.... Och så här ser jag ut. Tjohej

April för ett år sedan

I april för ett år sedan var jag och Andreas i Riga. En stad jag verkligen kan rekommendera för en weekend. Det var så himmla många fina gator och små torg och gamla kyrkor. Det spritter verkligen i mina resenerver. Jag vill åka bort nu! Men det måste tyvärr vänta ett tag till. Så här kommer lite bilder från Riga sålänge.

bonjourvintage

Vill bara tipsa om denna fantastiska blogg. Den är skriven av mamma Madeleine som är härligt retro. Kolla in helt enkelt.

En mini verklighet


Tänk vad allt blir gulligt så fort det är litet. Här är utsikten från ett litet berg vid med. Lite photoshopat givetvis.
I dag bär det av till Borås för introduktion av slut praktiken. Jag är spänd. Men det här ska nog gå bra. Vi är trotts allt massor med klassisiar som ska dit. Inte alls nervöst på samma sätt som när man ska gå själv in på en avdelning.   


Engelsk pelagon



Denna fina bloma har blivit en ny gäst i vårat kök. Snälla gudar låt mig klara att hålla den vid liv. Jag har i allafall läst på lite och den behöver ganska mycket sol och skall vatnas var annan- tredje dag. Det borde jag väl kunna hålla i huvudet.  I dag har den fått hemmagjord blomnäring. Den består av vanlig gäst, ta en fjärde del och blanda med 700 ml vatten så blir det mumsigt för blommorna. Åh vad jag vill få gröna fingrar!

.

Måndagsfrukost


I går blev det smarrig frukost på le pan france hur det nu stavas. Mycket smarig något jag helt klart rekomenderar om. Och varför inte på en tråkig måndag. Lite vardagslyx är aldrig fel.


Jenny var med mig och det var mycket trevligt. Vi pratade om karlar, flytter och inredning.

Pantertanterkväll


Lördagen bjöd på fest med fantastiska drinkar


Ett fantastiskt värd par emelie och emelie.


De hade gjort ägg med våra bilder i spännande idee


Emelie igen

De hade även ordnat med frågesport om alla festens deltagare som Hanna och Åsa van

Sedan blev det charader här är Helena

Det var mycket underhållande

Josefin försöker visa månen


Emelie är en hamster


Sedan begav vi oss till styrbord barbord. Emelie hamnar lite ur fokus kan man säga...
Kvällen kan sammanfattas som mycket god!

leopard bananas

Nu skall jag strax springa iväg till Emelie som tillsammans med en annan Emelie har aprilfest med pantertanter tema. Och jag valde att gå bananas på leopard mönstret. Ha en trevlig Lördag kväll.
.

Orkideér



Utanför fönstret blåser det så mycket att jag ser gamla höst löv presic utanför förnstret. Vilket är mycket merkligt eftersom vi bor på sjunde våningen. Håller på att beta av allt som jag tänkt göra innan jag skall bege mig till jobbet och jobba kväll. Försöker bli lite strukturerar vem vet hur länge det här varar.... Nåväl det är tur att man har fina orkideér inomhus då känns blåsten lite mer ok.

.

8 femmes

Ensam hemma och jag passade på att se denna franska film. Många har tipsat om den och nu kände jag att det var dags. Filmen handlar om dessa sju kvinnor plus en till. En man i deras närhet blir mördad och de försöker lösa mordet. Alla anklagas. Filmen är lite som en musikal. Dessvärre förstår jag inte alltid låtarnas sammanhang. Skådespelarna spelar lite över men jag älskar franska färgerna i filmen och sångerna trotts att de är på fel plats. Handlingen är dessutom spännande. Jag skulle säga 3.5 poäng. Inte så fantastisk som jag hoppades på men ändå sevärd.

Comptine d'un autre ete L'apres midi

Den har låten är bara helt fantastisk! Den får lysa upp min dag. Har varit i Borås och pratat med våran handledare. Hon har sagt vad hon tycker om vårt arbete och även om hon sa att vi allt skulle hinna kvar blir man helt uttröttad av möten som dessa. Så i kväll skall jag slappa järnet. Karln är borta och jag får njuta av Tv:en helt själv.

Italiensk fågel afton


På söndag vi fem snåret begav jag mig hem till Emelie för det var dags för temakväll igen. Denna dag Italienskt tema

Vi fick super smariga pärondrinkar.


Ost pizza

Och salad, MUMS

Jenny hade ordnat med italiensk vin provning. Emelie berättade om Pavarotti.

Jag berättade om en italiensk film, Augustilunch i Rom. Och vi fick Panna cotta till efterätt. Min söndag var med anra ord helt fantastisk.

Tårtkalas


I går var det dags för tårtkalas hemma hos Anna som fyllde 25 år .

Eftersom vi alla skriver uppsatts på varsina håll var det ett kärt återseende. Här Linda och Emma.

Linda

Anna hade bakat massor med go saker

Sara var glad

Ida med


Här har vi födelsedagsbarnet!

Sara igen

Anna öpnnade paket. Min present hade hon desvärre innan men så kan det gå när man försöker köpa en bok till någon som redan har hundra!

Denna lilla docka har anna virkat och pärlplattan fick hon i present. Vad jag gjorde senare på eftermiddagen får ni se en annan gång.

3 Söndagsfavoriter

1. Johanna gör dessa fantastiska tårtor och jag bara önskar jag kunde jag med!

2. Lykke Lis nya skiva och den här musik videon som ändrar betydelse under tiden.
3. Fotografen Annette med bl.a. dessa bilder

Lite till åre bilder








sista bilderna från åre. Och min bränna börjar lägga sig. Nu hoppas jag att jag har en härlig grund för att bli brun i sommar.

.

Åre


Här är vi på Åres top


Det var massor med snö och vind


Och helt fantastiskt vackert.





Min lillebror


Mammi lagade mat hemma
Blev inte så många kort med stora kamerna men det kommer mer när jag lagt in de andra korten. Det var minst sagt lite klurigt att åka skidor med kameraväskan.

Brännan

Nu är jag tillbaka från Åre. Så här fantastisk är min bränna!