pyssel söndag

hemma hos jenny den här gången och smyckes verkstad. 
pärlorna
Jenny bjöd på smarriga muffins
bilden med värken vill inte laddas upp gör det en annan dag.

Edith Piaf

Har upptäckt en kvinna jag borde uppträckt för längesedan. Alltså hon är underbar med sina är och franska tal. Hon gör mig en smutta glad i allt mörker och regn som är början på en höst. Hon får mig att vilja gå ut och dansa i min vackra kläning och klackar, åka till frankrike och dricka vin. Herregud vilken kvinna!.

ensam i min stuga

I dag har jag noll insperation. Huvet håller på att sprängas ungefär efter alla konstiga termer i skolan och jag har skrivit som en galning för att inte missa något lenart säger. I morgon blir det classe vi får se hur det går. Men det blir nog bra. Just nu längtar jag något helt förskräkligt efter Andreas känns som vi inte gjort något på en evighet. Jag bara sitter hemma och när han kommer hem är antingen jag eller han för trött eller så skall han i väg på något partaj. Hoppas att hösten eller ja det här året inte skall bli så. För det vet jag inte om jag orkar. Jag behöver min karl. Fan att han inte kan jobba normala tider. 

i övrigt har jag handlat två nya teer som skall sörplar i kväll men chocklad mums jag längtar. Jag undrar vad som går på tv? 

tacka gudarna för i morgon är det fredag. 

studentlitteratur

I dag har jag köpt tre böcker för 1200 samt beställt två böcker till för 1000 kr. Jippi där var mitt studiebidrag. Menar dom på riktigt att det skall räcka det kan jag undra. Nåväl nu är det köpt och skall börja läsas. Nåväl i dag har vi haft Lenart, han kan verka hårt vi första anblicken men han är faktiskt ganska fantastisk på att lära ut. För jag sitter där och fattar, fattar alla elektriska impulser som går hit och dit och jag förstår dom olika upptagningssätten av läkemedel, Och det hade jag inte gjort om jag hade bara läst i böckerna.  

Nåväl i dag har jag lärt mig att om man tar Treo så försämras blodets egenskap att levra sig i hela 8 dagar. Så ät inte för många sådana.  Roy Lichtenstein

En fantastisk popkonstnär det var vad han var. Kärlek, lycka och olycka det är väl vad livet är. 

Drömmar

Just nu har jag en insperations tid i mitt liv. Sådana perioder kommer och går lite som dom vill och jag vet aldrig hur länge dom varar i bland bara någon timma och nuhar jag könt så här i fyra dagar och verkligen hoppas på att det skall få fortsätta. Jag går runt i lägenheter fixar och domnar lagar mat njuter av livet och så drömmer jag mig bort till andra platser. 

Denna veckan ar drömmarna gott från att drömma om halv stora malmö, Jag skulle villa flytta dit, lära känna  en ny stad vandra hitta nya vänner(tinte för att det är något fel på dom jag har men jag tror jag skulle dö lite på insidan om jag alltid skulle bo i göteborg.) Jag har drömt om ett litet hus på landet där man kan ängna hela dagarna åt att piffa med hus och hem. Jag vet inte om jag skulle klara det lugnet men det är något som definitvt lockar. Och just nu drömmer jag om att flytta till sthlm, Det är något med sockholm som gör att jag stor trivs det finns så många ställen att vara på så mycket afärer. Tänk att få bo där ett slag. 

Jag måste devinitivt bort enstund från den här staden när jag gått ut min utbildning jag säger inte att jag ska stanna borta för alltid. Men lite andrum det vore fint. 

.

Skolstart

första dagen avklarad, och hemkonkas med två tjocka läkemedelsböcker samt visdoms ord från läraren att börja snabbt och inte jobba extra för det här kommer bli svårt. Hoppas jag ska kunna jobba lite för jag gillar pengarna, så klart gillar jag att bli sjuksköterska ännu mer men vi får se om dessa två drömmar kan genomföras samtidigt.

Mil läpp beter sig merkligt och i morse var den helt svullen men nu har det lagt sig lite jag har någon konstig vit bubbla som inte står ut på in sidan och det gör ont att prata och pussas. Det är vil tur i oturen då att andreas jobbar sent kan man tänka. Jag spelar i allafall perfekta flickvännen och lagar bröd till honom. Hoppas det bli smaskens läger upp bilder och recept sedan. För den som bryr sig, haha. 

.

Mitt liv

Jag föddes 1987 på hösten. Vi bode i Kortedala i en lägenhet då. Vi reste en massa inget jag mins men jag har varit i så många fjärrans länder innan jag änns var tre. Jag hade dagmamma och jag vet inte om jag kan minnas det men jag har en kännsla av att jag kände mig ensam där. Jag fyllde tre och min bror hade precis fötts vi hade flyttat till ett rött radhus. En dag satt jag och grävde i min sandlåda. Då kom två flickor förbi dom undrade var hon som bode där innan hade tagit vägen på något sätt började vi leka och blev vänner. Jag och Sofie som lilla systern hette lekte jämt som jag mins det och jag brukade åka med hennes mamma och hämta henne från dagis. Hon har varit min vän ända sedan dess. 

(Jenny, Sofie, jag och lillebror)

När jag var fyra började jag på dagis, jag hade många vänner och tog hand om min bror titt som tätt, var en sådan där jobbig storasyster som skulle komma och beskydda. Här träffade jag Annie, men jag tror inte vi blev riktigt goda vänner för än vi började skolan. Jag fick med mig alla jag kände i samma klass, killar intresserade mig inte och dom tyckte inte jag var intressant, jag var kompis tjejen. Den som tog på sig alla bråk och skulle medla skulle vara duktig och aldrig tycka si eller så. I trean bytte Sofie till en annan skola, jag tyckte det var hemskt, men sedan blev jag arg på henne över att hon och hennes syster låste in oss i en koja och jag pratade inte med henne på ett tag. Men en dag var det som glömt. I skolan gick jag en extra lärare i svenska hon var det värsta jag viste, jag ville inte sticka ut och vi fick vara där på rasterna, hon tog mina raster. 

I femman bytte jag också skola, Till Sofies skola. Hon var tuff där och det blev jag med. Jag började sminka mig var häftig blev tillsammans med en pojke jag inte äns tyckte om för att man skulle ha en pojke. Jag gjorde slut med honom för att jag inte viste vad jag skulle köpa i julklapp. Vi började hänga med två andra tjejer dom snattade jag vaktade dom tjuvrökte och vi skrek på gatorna. I sexan slutade det vi blev lugna. Vi var många kvällar i Partille på lekplatser och i rum det var vackert. På högstadiet var Frida med oss, hon hade gott i samma klass länge men nu blev vi vänner, vi var i utby och satt i hennes källare spelade gitarr och sjöng, drömde om att starta band. 

(Jag Sofie och Frida)
Jag blev kär i en kille som inte var något att ha han krossade mina drömmar om kärlek. Jag började må väldigt dåligt, jag tänkte på livet och döden alldelles för mycket. Jag stängde in allt jag kände, jag mins hur jag låg om nätterna och önskade att jag skulle kunna gråta. Jag klädde mig bara i svart lyssnade på Håkan, Kent och Winnerbäck. Och sprang på alla singneringar och skivsläpp som gick att vara på, vi köade i timmar. 


(Lina jag och Lisa)

Den onda spiralen fortsatte på gymnasiet. Där mådde vi på något sätt alla dåligt. Jag träffade Jenny, vi skrev brev om våran ångest till varandra. På vintrarna var det som värst då kändes det som att inget kunde bli bra igen. Men så kom våren och vi hängde i parker och på cafe java. Jag förälskade mig i pojkar, mest som besatthet. Jag ville nog mest behålla det för mig själv för jag gick och tänkte på dom och mitt hjärta bultade men jag vågade aldrig göra något. Jag minns hur jag önskade att dom skulle gå på bussen prata med mig. Men vi blev alltid bara vänner. I tvåan mådde jag som sämst. Då var det mycket som var kolsvart, på våren hade en vän fest. Jag såg en pojke ramla runt det var Andreas, vi pratade en stund men jag var inte på fest humör så jag och mina kompisar åkte hem. Han hörde av sig, men jag vara för besatt och kolsvart då. Men vi pratade otroligt mycket om allt. Jag började trean bestämde mig lite för att nu ska spiralen gå åt ett bättre håll och det gjorde den. Jag började umgås mycket med Lina och Lisa vi var på hemma fester och på stan. Allt var så fint på något sätt, men sedan efter en lång tid av hemma festande blev allt likadant. Och jag tog studenten, att åka på flaket var det absolut roligaste jag gjort, festen var hemsk, jag var inte tillrekligt full för att uppskata alla andra fulla studenter och jag var själv. Så där satt jag vid ett bort och väntade på att få åka hem. 


(Jag LIna och Emelie)

Sommaren kom och en kväll frågade Andreas om jag ville följa med dom ut. Jag tog mig mod och vågade jag vet inte riktigt hur. Första kvällen hånglade han med en vän och min världe föll lite, jga var inte bestädd på att jag skulle känna så, då bestämde jag mig för att det var han jag ville ha. Jag var med dom några kvällar och en kväll hånglade vi, jag var full och jag var dum och jag ramlade på allt. Men det var nog det som krävdes för att våga lite. En dag hade vi picknick på ett berg och han frågade om inte han fick vara min pojkvän nu, och det blev han. 


(jag och andreas)

På våren flyttade jag in med Sofie i en lägenhet jag jobbade så mycket att jag höll på att gå sönder och tappa verkligheten. Och när jag inte jobbade var jag för trött för att göra något med någon annan än Andreas. Ett år flög iväg och jag mådde dåligt av all stress. Men då kom belöningen och vi åkte till kina, vi såg fjärran länder och det var fint. I två och en halv månad var vi på resande fot och sedan åkte vi hem lagom till sommaren. Och när vi kom hem fick vi riktigt landa i den lägenhet jag och Andreas fick i hop. På hösten började jag Sjuksköterskeutbildningen i borås och där har jag nu gått ett år. Allt är mycket ljusare nu och jag vill bli gammal. insperationen flödar

Jag vet jag suger som blogg författare men i bland är det kul att bara gå in och skriva av sig och jag gissar att det är en sådan blogg jag får ha. en nu vill jag skriva då gör jag det-blogg.

Känner mig i allafall jätte motiverad jag vill gå på secend hand afärrer hitta juvliga grejer och pyssla jag vill ha en större lägenhet jag vill ha en liten pyssel hörna där jag kan ha alla mina papper och saxar och pennor och allt vad pyssel är. Men det får vänta ett tag till för vi får inga lägenheter. 

nåväl i morgon blir det pysselkväll. då ska det bjudas på pannkaketårta eller cupcakes är jag riktigt duktig blir det båda två.... Men ska försöka göra egen hallon sylt också vi får se det kan bli svårt men planerna är många och jag är inspererad