Tema kväll: Botanik


Igår var det ju som tidigare nämnts dags för tema kväll igen. Denna gången hemma hos Jenny som har det såhär fint.




Hon började med att bjuda på fördrinkar, Moijto.

Sedan denna färgsprakande måltid.

Hej hej

Och avslutade med en alldelles förträfflig efterätt. Tio poäng till Jenny.

Efter som det var botanik tema pratade Jenny en stund om orkideér

Emelie hade med sig krukor, jord och frön så vi fick vara lite praktiska och plantera.

Och kvällen avsluttades med lite galen panna :D

Fågeldags

Nu är det dags att ge sig av på fågel middag. I dag är den hemma hos Jenny och det skall bli spännande att se vad hon har att bjuda på! Jag har mina nya örhängen på mig och det passar ju alldeles perfekt en dag som denna.
.

Dina Goldstein

Det här är mina favorit fotografier på länge. Jag önskar så jag hade ideér ork att genomföra dom och kunskapen att få det så här fint. En dag kanske. Detta är alltså ett projekt med disney prinsessor och vad som hände sedan. Projektet heter fallen prinsess. Fotografen är Dina Goldstein.

Spenderarbyxorna på



Idag tok min icke matrealistiska månad slut. Och det firades med att jag satte på mig spenderarbyxorna och gick på stan. Allt detta blev mitt för 650 :- inte illa pinkat tycker jag. De svarta byxorna och örhängena kommer från gina tricot medan det andra är från hm.

.

Dumma mej

Igår såg jag och Andreas denna fantastiska film. Här är ärkeskurken.
Och tre föräldralösa barn.
En till ärkeskurk
Barnen får flytta in hos ärkeskurk ett för att vara del av en ondskefull plan
Problemet är att ärkeskurkens status faller. Ingen tror att en elak skurk kan ha barn.
Jag gillar i vanliga fall inte tecknade filmer jätte mycket. Men mamma mia den här var bra och får tipp betyg av mig tio av tio helt enkelt. Det måste bara ses!

I dream my days away



Idag har jag på mig


Så här ser jag ut idag Ja ibland tycker jag det är otroligt trevligt att gå med fin skor inne. Annars gör jag inte mycket i dag. Lite läsning inför c-uppsattsen men annars bara njuter jag över att tentorna är gjorda.

.

Äpplepaj och fin besök


I dag provade jag att göra denna paj. Från leijlas bok givet vis.

Så här såg den ut på insiddan. Gillar man äpplen mycket bör man gilla denna. Med vanilj visp blev det mums.

Och för denna fina kvinna lagade jag pajen. Hon besökte mig en stund innan hon skulle hem till sthlm igen. Mycket trevligt att ha henne på besök!

Sista tentan på ssk programmet?!?

Idag har jag gjort ev. min sista tenta på sjuksköterskeprogramet. Det var verkligen en berg och dalbana. Jag gick dit var jätte nervös. Svettades som en tok där inne! Kändes som jag inte kunde något. Och drabbades av akut ångest efteråt. Det kändes verkligen som att jag inte skulle klara det. Men sedan fick vi rätta dom och nu känner jag mig lugn. Men jag gissade på massor och det fanns mycket tur med i spelet. Men så är det ibland.

Tyvärr hade jag ingen kamera med mig idag! För vi firade med att äta jätte god indisk mat men det blir som sagt ett foto löst inlägg. DUMT.

Flickr fav Februari

klicka på bilderna för källa

it´s alive

Igår kollade jag och Anna på skräckfilm. Det gick sådär! Vi valde it´s alive som tydligen skulle vara en nytappning av en skräckfilms klassiker. Den får minus ett i betyg kom vi fram till. Alltså hur troligt och läskigt är det med en blodsugande, massmördande bebis. Bild nummer två visar t.ex. hur han precis när han blivit kläckt mördar två doktorer och två sjuksköterskor. Dessutom var skådespelarna extremt dåliga och bebisen såg inte ut som en bebis. En riktigt dålig film helt enkelt, se den INTE. Men som tur var va sällskapet mycket trevligt! Så det blev ändå en fin kväll.

Tre fredags favoriter

1. Elsas födelsedags koftor(hade jag inte haft köpstop hade jag klickat hem det direkt)
2.Pehr i halv åtta hos mig. Hans lägenhet måste spanas in!
3. Fotografen Daniel Stigefelt som tar helt fantastiska fotografier.

Frukost



En smarrig frukost avnjuten på Le pan france.
Att äta frukost ute är verkligen vardags lyx jag älskart, men inte min plånbok tyvärr.

Plugg time




I dag är sista dagen innan våran tenta i terori och metod och den skall befinnas här. På handels i Göteborg.
Appu vad det kommer kännas skönt när den är gjord och ennu bättre när måndagen är kväll då är förhoppningsvis sista tentan på ett långt tag gjord för då har vi våran nationella tenta.

.

Små hattar, kärlek och kronärskocka.


Det blev alla hjärtans dag och jag och min baby gick på restaurang da Vinci

Den ligger på nordensköldsgatan vid linne och är otroligt mysig och hyfsat billig.

Jag åt kronärskocka för första gången, det smakade inte så mycket tyckte jag, men det andra var smarrigt

Jag och Andreas delade och det här var våran förrätt nummer två bruchetta.

så här lite sleten såg jag ut med en liten hatt på siniskan.

Musee söndag


Det blev söndag och jag och fåglarna tog ett besök på stadsmuseet, vi startade i shopen givetvis

Vi spanade in denna hasselbladsprisvinnande dam

Och denna Martin gustavsson som tycks vara något intresserad av rumpor.

Sandra var på besök från Uppsala. Hon läser till någon slags konstvetare och är perfekt att ha med sig på sådana här upptåg.
Vi skojade oss lite

Och lite till

Fåglar är ett internt skämt som lever kvar från gymnasiet

Och här hittade vi alltså Emelie flygandes

En fin fin söndag blev det :D

Tack och hej

Alla hjärtans-dag

(Bildkälla)
Så var det dags för alla hjärtans dag igen. Förra året praktiserade jag på kvällen och dagen dagen efter och så därför på sjukhuset. Så det blev väldigt lite alla hjärtans-dag tid. I dag är jag ledig men Andreas jobbar. Men han slutar 6 och då skall vi umgås :D.
Att fira alla hjärtans dag kan ju absolut vara överkurs men lite vardagslyx är ändå hemskt trevligt. Och jag gillar att fira saker det blir en anledning att lyxa.
.

Micmacs

Jean-Pierre Jeunet är manen som regisserat Amelie från Monmartre och här är en annan mumsig film av honom. På franska givetvis med uppskruvade färger och otroligt trevlig!

Svartkorv

HAHAHA. och så bild på en kastrull med massa brända korvar. Ja jag vet låg humor en lördag morgon!

Fortsatt sjukstuga

Jag är fortfarande dö förkyld. Nu har jag ingen lukt. Vilket gör det helt meningslöst att äta...Söta saker går väl ann. Socker är ju gott menar jag. Men i går gjorde Andreas tacos och när man inte känner någon lukt smakar det enbart salt. Inge trevligt!

Vad som är trevligt med att inte ha något luktsinne är dock att jag inte känner någon svett lukt, som bör ha infriat sig med tanke på att jag svettas som en tok till och från. Jag känner inte heller fisar rapar eller ruttna saker i köket. Mycket trevligt!

Sjuk

Appu vad det är tråkigt och vara sjuk. i går hade jag 39.6 i feber vilket verkligen aldrig händer nu för tiden. Jag måste säga tacka gudarna för att det finnas alvedon. I dag har jag mest ont i halsen och ögonen. får se om febern kommer när alvedonen lämnar kroppen. det är i alla fall piss och jag återkommer när jag är frisk och kry

Friday I´m in love

1. UnderbaraClaras husmorsskola som i måndags handlade om hur man kan göra skönhetsprudukter av saker man har hemma. Här finns det.

(bildkälla)
2. Dessa fantastiska väskor som är snygga kamera väskor. Jag älskar´t.
3. Elefant halsband på stylebytyra.
4. denna cupcake-dams klocka
5. sådana här bröllops foton

Att söka jobb.

I sommar är jag som tidigare nämnts klar som sjuksköterska. Om allt går som det ska, vilket jag tror. Med tanke på det är det absolut läge för mig att söka jobb. Bara att föra det känns som en evigheter sedan, fast det bara var för ett år sedan. Nu skall jag dessutom jobba med massa läskiga saker och bestämma mig för vad jag tycker verkar spännande och vad som bör låtas bli.

Det är stressande att många i klassen redan nu har jobb. Men jag hade inget gammalt sommarjobb att luta mig på och då blir det som det blir, gissar jag. Snälla låt mig få ett trevligt jobb i sommar. På en bra avdelning med bra arbetskamrater.

Ovissa framtids val är otroligt jobbiga. Samtidigt otroligt spännande. Det är dags för mig att uppleva en ny värld lära mig känna mig själv mer och blir lite mer vuxen.

Och det är dags nu det måste bli så jag skall ut och lära mig!

Morotskaka

recept från lejlas a pice of cake.
Nu ska jag bege mig till skolan för första gången på jätte länge känns det som(sedan i torsdags). Det är verkligen segt att gå upp på morgonen. Hur ska jag bli klar och gå upp ännu tidigare. Niotillfem Sandra skrev för ett tag sedan att hon börjar kl tio i New York. Åh som jag drömmer om att jag också fick jobba på ett kontor och börja tio. Eller nja egentligen vill jag bara börja tio. Men det finns ju inte en chans på miljonen att det händer. En dag skall jag bestämt kunna jobba 8 till 5 på min lilla ungdomsmottagning. Men det är många år kvar innan jag är där. Det är helt enkelt bara och bita i det! Ship shop nu drar jag till skolan...
.

Spenatsoppa

Idag gjorde jag första spenatsoppan någonsin och det blev godare än jag trodde. Eftersom jag egentligen inte gillar spenatsoppa. Trodde jag men det gjorde jag vist.

Man behöver
ca 400 g spenat
två tärningar grönsaksbuljong
En vitlöksklyfta
3 msk smör
3 små potatisar
Äppelcidervinäger
salt, peppar och övriga kryddor(jag användelite muskot och lite vitpeppar)


Börja med att fräsa potatisen och vitlöken i smöret

häll på 1,25 liter vatten och buljongen, koka till potatisen är mjuk.


Häll i spenaten och låt den tina


Mixa det hela och vips är det klart, smaka av med kryddor och vinäger


Jag hade i sojakorv och ost med. Smarrigt blev det som sagt