Döden, vintern och drömmen om Frankrike.

Jag tar cykeln hem från jobbet, klockan är tio:nollsju. Det har varit en lugn kväll. Ingen dog, det är så jag definierar en bra dag på jobbet, ibland. Då har vi i alla fall gjort vårt. Alla kan inte bli friska. Helst ska ingen dö. Tillslut måste tyvärr någon dö också, annars går jordekvationen inte ihop. Men jag önskar att de fick dö hemma i gott sällskap. Det går inte att undvika att tänka på döden när man cyklar till och från ett sjukhus fem dagar i veckan. Det kan låta sorgligt men egentligen är det bara så livet är, vi lever och vi dör. Hur normalt som helst.

Nu är luften ute sval, inte klibbig som för några veckor sedan. Det är inte längre ljust vid den här tiden. Vi går som de säger mot ”mörkare tider”. Sanningen är ju att vi har gjort det sedan midsommar men man kan inte tänka så. Nu går det å andra sidan inte att ignorera längre. Om jag inte tänder cykellampan nu, kommer jag med största sannolikhet att trilla på en kant jag inte ser eller en grus sten som var lite för stor.

Jag fryser på insidan, inte när jag tänker på döden men när jag tänker på hur det kommer att vara om några månader. När solen kommer hålla sig borta i nästan ett halvår. December förra året hade fjorton soltimmar i den här staden. Jag tycker inte att det är okey. Om jag bara valt franska istället för tyska. Om jag bara kunde säga lite mer än je suis un Baguette, skulle jag flytta dit. Någonstans i söder där sommaren är ungefär dubbelt så lång och dit vintern nästan aldrig når.

Klockan tio:fyrtiotre cyklar jag ner för den sista backen. Vägen hem går genom länga partier av industrier. Inte precis en vacker väg att åka på.  Men jag älskar att cykla hem. Jag hinner släppa jobbet och döden. Hinner tänka på det som oroar mig och hinner bestämma mig för att när jag kommer hem är det dags att lära mig franska. Jag är inte en baguette jag har drömmar och dom kan bli sanna. Om man bara hoppar lite. Slänger sig ut eller bara tar tag i sig själv.


Dras isär och trycks ihop

(Klicka på bild för bildkälla)
Just nu är jag trött i kroppen och i huvudet. Samtidigt som det spritter i hela mig. Jag vill så mycket, allting. Och ingenting på samma gång. Lite som att sprängas, dras isär och tryckas ihop. Det är extremt jobbigt. Och jag inser att jag måste hitta tillbaka till mitt lugn. Vara nöjd. Herregud varför kan jag inte bara vara nöjd. Varför ska jag villja allt och inget samtidigt.

Ska man börja i yoga eller i terapi? Kanske hitta sig själv i Indien?

.

Angelina, Ananas och Antibes

Denna fabulösa kvinna, hade för ett tag sedan ett projekt som hette mitt alfabet. Jag tänkte låna den ideén och här kommer mitt A. De saker jag gillar som börjar på bokstaven A helt enkelt. Men utifrån sex teman, som kommer följa med.

Kändperson:


Angelina Joli
Som här helt fantastiskt vacker och gör helt grymma roller i filmer som t.e.x. Gia, Girl Interupted och Gone in sixty seconds.
Film:
Amelie from Montmartre,
Som är min absoluta favorit film alla kategorier, den slår allt och jag kan se den om och om igen. Tänka på vilka jag skulle hjälpa och hur, för att det skulle få ett annat liv.
Mat:Ananas,
I varm mat eller som efterätt. Eller bara direkt ur konservburken fungerar det med. Färsk är ju givetvis att föredra dock.

Musik:


Anna Ternheim
kan det här med sorgliga låtar, fint pianospel och fina texter.

Blogg:
Anna Gina,
Är mycket rolig, speciellt hennes vidioklipp. Bloggvärlden behöver lite humor.


Plats:
Antibes
blev jag fulkomligt kär i i sommras. Ditt flyttar jag gärna, bara jag får ett tala franska piller så är det enligt mig det absolut bästa klimatet att leva med. Ingen lång vinter, knappt någon vinter alls. Och detta bytt mot en lång sommar. WHAT? Det kan ju inte bli bättre.


Välkommen till verkligheten.

I fredags blev jag en del av verkligheten som Ida så fint sa det. Jag köpte mig en iPhone. Vilket jag är mycket glad för, speciellt nu när jag ligger hemma och tar slut på toarulle efter toa rulle och tycker synd om mig. Då kan jag iallafall spela något roligt spel imellan åt. Det är dessutom extremt jobbigt att inte kunna gå och jobba. För jag vet vilken stress det bli för alla andra. Samtidigt så måste man vara sjuk och hemma, när man är det.
.

Tim Burton

Idag rinner näsan som en kran, ögonen lika så och huvudet spränger. Då är jag glad att jag redan förberett ett inlägg. Här kommer det:

Min absoluta favorit ressigör Tim Burton har gjort en bok som är blandat text och bilder. Och den blev min för endast 145 kr på stadsmusseet. Här är det smak prov:En kultur dag med bästaste.


Det blev Fredag och min ända lediga dag denna veckan.


Jag åkte in till stan med Andreas för en lyx frukost.


Med tillhörande efterätt.


Sedan gick vi till stadsmuseet.
hej hej

När vi tröttnat på det promenerade vi ner till gustav adolf torg. Där är det nämligen marknad nu under kultur kalaset.


Det var lite av min lediga Fredag. Nu får jag vänta tills tisdag tills jag är lite ledig igen.

Krisatomic

Bilderna är från den här bloggen som skarpt rekommenderas. Fantastiska illustrationer och underbar mat går att hitta där. Jag önskar att jag kunde måla på det viset.

En rastlös själ

Jag vill inte känna det, tål inte att känna det egentligen. Men ändå smyger det på. Hösten. Vintern. Jag avskyr mörka morgonar, snö, slask, vardag. Tyvärr. Jag försöker ständigt, att inte tänka så. Men det är omöjligt. Jag längtar redan ihjäl mig på April himlen. Och jag vill inte vara sådan, jag önskar att jag var som en som älskar vintern och vardags lunket. Tog vara på dagen som det är. Men jag hade inte haft något emot att bara vara ledig, se världen, rymma från den här staden. Jag letar ständigt efter något annat tyvärr. Nuet gör mig galen, jag vill fram, se något nytt.

Vad gör man för att stanna upp lite? Uppskatta det som är här och nu?

Flickr fav Augusti.

(klicka på bilden för bildkälla)

Way out west, dag 3

Jag tog på mig mina färggladaste skor och begav mig ut.
Mötte upp dessa fina.
Kollade på ankor, som Agnes undrade om de hade köpt Ankpass för att få kolla på banden. hahaha.
Och det blev kväll. Kameran var inte så aktiv denna dag. Jag blir nuförtiden aningen sliten efter tre dagar gåutande och gick hem och slocknade.

Way out west, dag 2

Hej
Äntligen inne på området.
Där träffade vi Karina.

Och satte oss i gräset med alla andra för att kolla på band.
Och så kom Nina. 

Vi kollade på Robyn. Hon är helt tok grym.
Det blev kväll och dags för öl!

Kvällen slutade med Prince, här Purple Rain.
En helt fantastisk dag. !

way out west. dag 1


I torsdags efter jobbet mötte jag upp denna kvinna.


Jag såg som sagt ut lite såhär.


Vi drack cider. Och hade hemskt trevligt.


När vi till slut bestämt oss för vart vi skulle gå blev det Brewhouse. Det var noll kö vilket var mycket oväntat, så vi bara traskade in och bestälde dryck.

Sedan kollade vi på dose dancing days. Och jag tycker dom är härligt. Riktigt härliga.

Det är något stort på gång, det är kö från gatan ner till hallen.

Nu är det dags för way out west!
PEPP!

Färgglada fåglar, pasta och


I går begav jag mig ut på stan efter jobbet. Haga är hemskt fint.


Och det finns så otroligt många fina små affärer, som den här som säljer karameller, fina tvålar och vackra askar.


När klockan blev fem gick jag till Kino och mötte upp fin fina tjejor.

Alla var tog hungriga, som alltid. Så vi norpade notan och spanade på alternativen. Det är tok svårt att välja när man är väldigt hungrig.

Fina Anna.

Glada Sara.

Och ljuvliga Emma.

Och så lilla jag. Som var så trött att jag började se i kors. Det här med att vara ny sjuksköterska är verkligen krävande. 

Maten kom in. För mig blev det pasta med ost och citron sås samt tomat.

Emma pussade fåglarna hejdå och vi gick vidare. 

Vi gick till le pitit och åt efterrätt. Jag tog en mycket ljuvlig kaka, som dessvärre var alldeles för slarvigt upplagd för att ta kort på. Men smarrig det var den.


Elizabeth Tayler

var en vacker kvinna.Mitt-i-veckan-date


I torsdags var jag och andreas på en liten mitt i veckan date. Vi gick in till stan.

Där ät vi sushi, mums!


Och sedan gick vi på Harry Potter. Slutet kan man ju säga vad man vill om. Men i övrigt tyckte jag filmen var bra, och det är trotts allt en barn film.Sedan åkte vi hem i natten. Dessvärre lyckades jag inte fånga varken mig eller andreas på kameran så det ser ju hemskt människo löst ut här. Men så kan det bli ibland.

Flickr

För någradagarsedan fixade jag till min Flickr.com så nu är den faktiskt något att spana in. Caritaskita heter jag där. Måste säga att jag är mycket nöjd emd att jag uppgraderade mitt medlemskap. Nu kan jag få tillgång till alla mina bilder i orginal storlek. Det blir ju som en extra backup om datorn skulle paja. PEPPAR PEPPAR. I vilket fall som helst är det skönt att få bilderna i lite ordning och reda.
Dessutom kan man göra fina mosaik bilder av sina album. Såhär fint kan det bli då.

Hallonsorbet, ledsna valar och en bok.


I Tisdags var jag som sagt på stan med Sofie. Här är fåglar som solar på ett glasstak.

Vi köpte mar på 14 kvadrat mat som är ett mycket gått ställe. Här är Sofie.


Sedan gick vi och köpte glass.


För mig blev det hallonsorbet och vaniljglass. Mina absoluta favorit smaker.

Sedan skildes vi åt och tanken var att jag skulle hem. Men jag tänkte att nej, det är fint väder och jag ska inte sitta inne och ha "söndagsångest". Så jag åkte till Lindholmen.

Där fanns en ledsen val. Den vill nog till vattnet tänker jag.
Sedan satte jag mig och läste min nyinköpta bok av Paulo Coelho. Det blev ingen skärpa tyvärr. Det känns lite pinigt att ta kort på sig själv på det här viset, så det blev tyvärr inga med skärpa för jag la ner. Haha. 


Det var i alla fall en alldeles förträfflig tisdag. Såhär får sommaren gärna alltid vara.

Första heltidslönen

I veckan fick jag min första heltidslön som sjuksköterska. Trotts att det verkligen är ett jobb som man inte får pengar för mödan(Karln här hemma tjänar t.ex. mer på ett yrke som det ej krävs utbildning för) så känns det som att jag gått och blivit rik. Faktum är ju att jag får in mer än dubbelt så mycket pengar nu som jag fick innan, när jag studerade. Till det hör att jag har mindre utgifter, inget borås pendlingskort och inga böcker som behöver inhandlas. Dessutom har jag ingen tid att använda pengarna.
Det känns iallafall otroligt mäktigt att få en heltidslön.

Det här köpte jag på självaste lönedagen då jag var på stan med Sofie.


Lyxdag med JennyDet blev måndag och äntligen dags för min och Jennys lyxdag. Här är Jenny.


Lyx dag betyder att man får köpa precis det man känner för utan att tänka så mycket på vad det kostar. Man skall dessutom gå i alla små fina affärer som jag annars inte alltid vågar gå in i för det inte är någon annan i butiken jag jag inte vet vad jag skall ha och bara vill titta. Här är vi på ett Café som är en hit helt klart.

Hej


Kommer tusan inte ihåg vad det heter men inredningen är fantastiskt ståtlig.


För att inte tala om maten. Här scons, jordgubbe, choklad dip och hallon dip. Alltså här ska jag hänga mer.


Efter fikan fortsatte vi på stan i någon timma till, sedan var det dags för sushi, Den vegitasiska är magisk om ni frågar mig.


Här visar Jenny upp sitt favorit inköp, Lyx te.


Här visar jag mitt, med en konstig min och lite ur fukos, men en mumin mugg i allafall. Den där de är kära. Efter fem och en halvtimma på stan var vi båda helt slut och begav oss hem. Men lyxdagar skall man ha, när man vips fått heltidslöner och allt.

En tisdag, eller söndagSå här ser jag ut denna Tisdag, som i min värld är en söndag. Jag är alltså ledig idag men jobbar i morgon. På schemat i dag står en sväng på stan med Sofie.

Augusti

Det är verkligen min favoritmånad. Här kommer en lista på allt fint man kan och ska om man vill göra i Augusti.
* Vandra i skogen
* Plåcka bär.
* Picknicka så många soliga dagar som det bara går.
* Titta på film när det regnar.
* I smygg längta lite efter en varm kofta elelr en halsduk.
* Sitta uppe natten lång och njuta av att det fortfarende inte blir mörkt för än långt in på kvällen.
* Dricka Rosé i en park.