Äntligen söndagsslapp

Slappar äntligen denna söndag och laddar för 6 dagar i rad jobb. En är dock gjord. men till helgen händer det sköjgrejer iallafall. så jag känner mig ändå rätt nöjd.
Och jobbet i dag gick oväntat bra Yes! och bock för tre dagars helg jobb. Det kommer skännas gott i plånboken nästa månad :D

guldsnören och randig tröja

I dag skall min pappa firas. Men först bär det av till jobbet.

Biljard baby


I går blev det lite häng

Och sprela biljard

fråga mig inte vad jag gör med munen, jag är väl konsentrerad och nej jag har inte sådana kindben men ärch

Skrattadess en heldel

Spelades lite till.

Och sedan satt vi och hängde. jag älskar långslutartid.

Allt går!Kolla på hela. Mycket fantastisk!

En bok om EpilepsiHär är en bok jag fått med mig från praktiken. Helt fantastisk. Att ha epilepsi är tänker jag något skrämmande. Man tänker sig jätte stora anfall och andra konstigheter. Men så behöver det inte vara. Den här boken är gjord för barn med epilepsi som man kan läsa för dom för att avdramatisera det hela lite. Man skulle även kunna läsa den i skolan för den är fantastiskt bra.

Om jag kommer jobba med barn önskar jag att jag fick jobba med epilepsi för det är så ofantligt spännande.

.

I min krukväxt bor en flamingo


I min krukväxt bor det nu en flamingo

Och bland ljusen trampar en elefant.

Hur man viker sådana här hittar man här och här.

mitt hjärta är tungtI dag har jag varit ute och gått en promenad med mamma bror och bamse. Bamse är gammal och sjuk och förmådligen säger han farväl inom en vecka. Vilket känns tungt i hjälrtat. Jag försöker allt jag kan att stänga det ute men det är svårt.

FrukostIbland tappar jag helt känslan för attt fotografera och det ä'r hemskt tråkigt. Men nu har jag hittat den igen och fotar gärna allt! Så här får ni min frukost:D

Idag mår jag lite bättre och skall bege mig till tandläkarn och förmodligen må piss när jag går därifrån. Eftersom jag kommer få tömma alla mina kamerabesparingar, tänker jag. UHHH. Nåväl vi får se.

.

Nu eller då?

en styck dåtid och en styck nutid vilken är eran favorit?

himlen är oskyldigt blå

sjukan fortsätter. halsen bränner. internet på den fungerande datorn har lagt ner. och sladen till denna datorn har världens glapp så man måste hålla det på ett exakt sätt. man skulle kunna säga att det tekniska här hemma rasar lite.

IphoneJag har ett SMÅTT begär efter en iphone. Jag är helt fullkommligt köp galen för tillfället. Detta kortet är taget med Andreas...

-

Blåbärsfika
I dag är en perfekt dag att vara sjuk på. Det regna och är kallt ute och andreas är hemma. Jag välde att unna mig lite blåbärsfika, blåbärsbullar och blåbärste Mums!(som maria montesami skulle sagt)

Bränandehals och sovande ögon

Det är helg och jag tror minsan att det blir en ligga hemma i sängen helg. Halsen bränner och ögonen somnar.
Så fort jag känner mig sjuk får jag dessutom fett hår var är grejen med det? jag duchade ju för bövelen i morse. Här är i allafall en äkta saning på hur jag ser ut, vist inte i färg jag får skona er från vissa saker :P

Håkan till SkavlanI kväll 21:00 kommer håkan till skavlan Missa inte !

Blåbärsbullar


När jag fyllde år fick jag "A pice of cake". Och nu har jag provat hennes blåbärsbullar.


Knåda knåda en mycekt viktig del i det hela


Jag skulle tipsa om att ta mer blåbär än det här!
Tokgoda blev dom, rekomenderas absolut !

Nattbullerlåtter denna posetiva bild få starta min fredag. Min mage har ballat ur igen buller hela natten, extremt otrevligt. Men det är bara vakna och ge mig iväg till praktiken för ennu en stress dag. I kväll var planen afterwork men jag vet inte om min mage kommer klara det. Nåväl det återstår att se.

Vad händer Malmö?


Nu har det skjutits och hafts i Malmö. En ny laserman säger dom. En människa som skjutit människor med invandrar bakgrund. Först sd in i Rikstagen och nu en ny laser man. Var är det för fel på svenskar? Det är ju inte invandrarna som det är fel på, det är ju för fasen vi svenskar! Sedan när var det en invandrar kvinna eller man som gick runt och sköt människor enda bara för att dom var Svenskar? Sedan när började en invandra grupp stöta ut alla svenskar och bilda ett parti för det. Nu får det ta mig fan ta och bli lite reda på det här landet!

Jag skulle kunna skriva en roman om detta men jag orkar inte idag jag är trött på eländet.


Skitsnack- lösningen på väldenskrig

En av många negativa saker som det sägs att vi kvinnor gör är att vi pratar "skit". Vi pratar tydligen så sjukt mycket mer skit än män. Vilket tydligen är jätte dåligt. Det är också därför en av många anledningar till att vi tror att tjejer hugger varandra i ryggen oftare än män. Vi kvinnor får således skylla oss själva som inte kan klättra i karriären, efter som det är andra kvinnor som sätter stopp för det. Vist är det inte önskvärt att snaka "skit" om människor. Men kanske är det vårat sätt att släppa på trycket. Kanske är det så vi blir av med aggressionen. Är det i såfall så himmla dåligt?

Jag vill bara se det från ett annat ljus. Tänk om det är så att vi får ut all vår aggression på att snacka lite skit. Tänk om det räcker för oss.

Skulle det då också räcka för män, att bara prata lite skit om saker och ting. Att det skulle vara deras sätt att hugga varandra i ryggen istället för att faktiskt göra det. Skulle det då inte behövas några krig. Högt uppsatta män i länder kunna mötas på en fest eller något annat kanske en fika, snacka lite med varandra. Snacka lite skit bakom varandras ryggar. Kanske skulle Irak männen få reda på att de Amerikanska männen tycker att "dom är skit män som har på tok för mycket mysbyxor och borde tänka lite mer på hur dom klär sig". Irak männen skulle kontra med att säga åt amerikanarna att "dom äter alldeles för mycket donats och borde tänka på sin vikt". De skulle sedan buttert ignorera varandra en vecka, för att slutligen bli sams och stryka ett sträck över det hela genom att prata ut.

Det skulle blir mycket mindre slängda bomber och mindre döda människor. Det skulle kosta oss mycket mindre och vi kunde rädda de som behöver det. Det skulle givetvis bli lite mer skitsnack. Men människor skulle inte bli huggna i ryggen, de skulle bara känna sig huggna och det är hellre jag i alla fall.

Jag skulle vilja säga att mäns problem är att dom hugger varandra i ryggen på riktigt och att de inte får ut sin aggression inte är att snacka skit.

Grahamsbullar


Jag bakar inte bröd hemskt ofta men när jag gör det förvånas jag över att det faktiskt inte är så jobbigt. Man blandar ingridienser.


Sedan väntar man jätte länge


Och hysh in i ugnen.

Receptet på dessa står på Kungsörnens grahamsmjöl. Orkar ni inte kolla där är det

3 dl mjölk
50 g jäst
50 g smör
en halv dl sirap
en halv tsk salt
5 dl grahamsmjöl(jag brukar ta någon dl till)
3,5 dl vetemjöl

värm mjölken
blanda i jästen och sirapen
sedan resten

jäs i 40 min(till ca dubbel storlek)
knåda en stund
dela till 15 bitar
låt jäsa i 40 min
pensla med vatten

hysh in i ugn på 225 grader i 15 minuter
Njut!!

Sill och potäterDagens lunch: Den svenska klassikern sill och potäter.

Men på mitt sätt med god chilli peppar sil och stekta potäter.

Mums!

Praktikdagtvå(En bild från en promenad i Söndags.)

Nu är det dags för mig att springa iväg och ta tåget mot kungsbacka. Vilket förövrigt går toksmidigt. Jag verkar även ha hamnat på den fantastisk avdelning med smeciallister på både det ena och dte andra och jag är övertygad om att jag kommer få lära mig massor.

Jag har alltså min barn praktik just nu och barn är det absolut sötaste som finns. Det är inte så trevligt att se dom bli stickna och ledsna. Men desturoligare när dom får välja ett klistermärke och då blir glada.

Ha det gott så länge

Flickr fav(klicka på bilden för källa.)

Sjömanskustym och räkningar


I födelsedagspresent fick jag denne eminenta present

Bilderna i är förtjusandeVåldtäkter, hur försvarar vi oss?

Något som förmodligen ingen har missat är alla våldstäcks fall i Örebro som skett den senaste tiden. Även överfallet på Elin här på Hisingen. Det kunde i veckan läsas i bland annat Metro att kvinnor bör hålla sig hemma för att säkerheten ej längre kunde upprätthållas. För några dagar sedan skrev UnderbaraClara den här helt klockrena texten om dessa händelser. Nu har tydligen Katerina från tidningen Amalia skrivet en text om ämnet. Där hon väljer att gå ut och tipsa unga tjejer om hur man inte blir våldtagen.

Redan där blir jag lite spritt språngande galen. För kan tjejer undvika att bli våldtagna utgår vi ifrån att dom får skylla sig själva om dom blir det. ”Lilla gumman hade du bara inte gått där....” eller ”Dumt att du var så full, annars hade du klarat dig”. Jag bara undrar om vi följer alla Katerinas tips kommer våldtäkter vips försvinna från gatorna?

Hennes tips är bland annat att inte vistas ute när det är mörkt. Då undrar bara jag i vilket land hon bor i, för här i Sverige blir det mörkt vid fyra på vintern och jag vette skjutsningen hur jag skulle kunna ha ett normalt liv om jag måste vara hemma klockan fyra. Taxi från skolan kanske skulle vara hennes lösning? Då behöver jag lite högre studiestöd, tack! Ett annat tips var att vi tjejer inte längre skulle gå i skogen. Där lurar det av män som inte kan hålla sig. Går man i skogen får man skylla sig själv.

Jag kan även undra vad dessa kvinnor och män som tycker så här, vad tycker de om de länder där kvinnor inte får åka tex taxi själv, inte får vistas ute utan man själv och så vidare? Min magkänsla är att de tycker att det här är fel. För mig leder Katerinas tips till just detta oavsett om vi lagstiftar om det eller inte. Det är inte kvinnans skyldighet att vara ute när det är ljust eller alltid ha vapen med sig om hon inte vill bli våldtagen.

Tänk om någon istället skulle säga till alla att ut med er på gatorna. Så det blir lite mer folk på gatorna. Reagera, inte fly som Katerina tipsar om, utan hjälp dina medmänniskor, fäkta. Finns där och säg ifrån. För börjar vi alla göra det kommer vi att känna oss mycket tryggare. Här på Hisingen hölls en minnes vandring för Elin helgen efter att hon blev mördad. Människor gick ut på gatorna i mörkret med facklor. Det är så vi ska göra. Så ut med er och syns. Det är bara så vi kan känna oss trygga.

 

.


Ensam hemma

(klicka på bild för källa)

I kväll är jag ensam hemma. Andreas är ute på äventyr. Jag önskar jag kunde skriva som alla självständiga kvinnor att jag absolut tycker att det är fantastisk skönt alltid... Men jag är helt otroligt sällskapssjuk. Jag vill ha någon hemma bara sitta här bredvid, vara tyst, det är lugnt. Men den här vetskapen om att jag är alldeles ensam i lägenheten hatar jag. I varje rum jag går in, går jag in först själv och där finns ingen. Jag måste tända och faktum är att jag sett för många skräckfilmer för att inte bli lite rädd stundom. Absolut inte så rädd så jag inte klarar av det. Men så att det blixtrar snabba bilder av en man i hörnet eller en död människa på golvet. Vilket resulterar till jag har har lite för mycket tänt här hemma och känner mig som en miljöbov!

Nåväl idag känns det helt ok. Jag ligger här och efter en hektisk vecka när Andreas har varit hemma hela tiden, alla dagar, kan det faktiskt vara lite skönt att faktiskt vara ensam. Men bara en liten stund snart kommer jag sakna mig ihjäl mig på honom. Min Baby.
.

En utstyrsel


I onsdags tog jag och Andreas en promenad till Ikea.

Det var otroligt höst fint

Nu far jag till skolan!  Idag ska jag lära mig hur man livräddar barn. Hejdå så länge!

Tårta


I söndags gjorde jag tårtan. Receptet kommer här i från. Man börjar med tårtboppen, sedan chokladmosse

Sedan tårtbotten, citronfromage

Aedan tårtbotten och grädde

Sedan hallon hade jag. går även med jordgubbar enner dyrligt. Dom började dessvärre rinna lite eftersom dom var frysta.

Så här ser den ut i färdig uppskurren form. MUMS.

Väderkvarn och gott sällskap


I måndags var som sagt min födelsedan och jag bestämde mig för att fira den på restaurang. Här Andreas.

Vi gick till mykonoz. Sofie, Erik och frida var också med.


Till huvudrätt blev det kyklingspätt med potatis och tzatziki :D

Väggmålningar

Efterett blev yougurt och valnötter. Alldelles för mycket och jag orkade inte änns hälften. Dessutom var nog inte restaurangens starkaste sida just efterätter.

Jenny och hennes efterätt någon typisk grekisk kaka

Här var vi alla mättna och belåtna. Tusen tack för att ni gjorde min dag fantastisk.

Från en cancer till en annan

I dag lagom en dag efter gränsen 23 år, har jag varit och cellprovat mig. Obehagligt: Ja. Ont:Nej. Det kändes som en gyn undersökning varken mer eller mindre och jag tror tricket är att slappna av. Hur lätt det nu är. Men nu var det i alla fall gjort Och jag känner mig fett stolt. Bara att vänta på svaren och hålla sig lugn.
Dock betyder ju inte en förändring cancer det är bara ett observandum som kanske behöver skrapas bort. Ett bra sätt att förhindra uppkomst är det i alla fall.
Slutligen vill jag säga har du inte gjort det gör det. Det är lika gott det tar max tio minuter hela besöket och så slipper man tänka på det på iallafall 3 år.

Barncancer


Idag har vi haft föreläsningar i skolan som har varit helt fantastiska! Första om barncancer. Tufft ämne och otroligt starkt att kunna jobba med det. Jag känner att det spritter lite i mina nerver och jag skulle hemskt gärna vilja vara så stark. Något man aldrig kan veta förrän man provat. Jag hoppas att jag skall våga och få möjlighet att prova prova prova. Hitta det jag är bra på och den styrka jag har.

Att jobba med barncancer låter ju i första anblicken otroligt hemskt. Men tänk att 80% klara sig, det är fantastiskt! På 40 talet klarade sig Noll procent. Ändå är det helt fruktansvärt för dom som är med om att förlora sina barn eller syskon. Något jag inte kan föreställa mig, eftersom jag har varit helt skonad från dödens intåg.

Jag tänker, hoppas och tror att om kanske femtio år kommer vi ringa till jobbet och säga. "Nej du jag måste stanna hemma idag jag har fått lite cancer men jag är tillbaka på måndag." På samma sätt som det förr var totalt jätte farligt med lunginflammation eller massa andra sjukdomar som antibiotika bara går in och botar. Tänk vad fantastiskt att få ta del och vara med om den förändringen.

Kalas söndag!


I går hade vi som sagt kalas. Skål!

Min lillebror fyllde tjugo.

kusin vitamin var med

Och hunden såklart som börjar bli närmare 80 hundår.

Bästaste morfar.

.

Födelsedag


I dag fyller jag år. tjugotre stora år. Jag tog mig en sovmorgon och skall snart bege mig till Borås för spännande lektioner. Och i kväll blir det restaurang MUMS.
.

kalas dags

Nu bär det av, här Antons present.

Ny headerI morse satte jag mig och klippte och klistrade lite. Här är resultatet vet inte hur mycket jag gillar den men men. I allafall en förändring och lite piff. Nu ska jag snart på vuxen kalas. För självaste mig själv :D och min lillebror då givetvis.

.

Dagböcker från förrUnder mina tonårs år skrev jag mycket dagböcker. Nu skriver jag bara när jag är arg eller ledsen, vilket inte är så ofta, men var betydligt oftare då. Precis som det är för alla. Mina tonorsår SÖG. Precis som dom flesta av oss, genomgick jag en förändring då. Det kändes som om ingen lyssnade riktigt på mig. Ingen såg riktigt vem jag höll på och bli. Jag var den jag alltid varit för alla andra men någon helt annan inom mig.

Det fanns ingen stor yttre förändring, inget jag "borde" mått dåligt av, bara en alldeles för stor dos hormoner. Hade jag kunnat säga något till mig hade det varit att hormoner hamnar i balans tids nog. Men jag hade också skrikit på mig själv att det finns hjälp att få, människor att prata med och vänner som faktiskt känner precis likadant. 


Jag skrev dikter i det oändliga:

Dom dagarna när skratten var min sysselsättning,
vart tog dom vägen?
Försvann dom helt?
Vem släckte ljuset?
Vem skrämde mig från tryggheten?


En till:

En skakning till och jag faller isär.
Jag klarar inte längre av att kontrollera mina egna muskler.
Dom har hittat sitt egna sätt att styra.
Kanske säger dom ifrån, som en huvud skakning.
Men vad säger dom emot?
Vill dom att även jag ska blunda?


Och jag fick vissa tvångstankar för att ta mig igenom dagen:

Låter horoskopet i tidningen leda mig genom dagarna som går.
Orkar inte längre ta beslut.
Jag tror världen mår bra,
när jag klarar av att inte trampa på en ändå skarv i gatan.
Om jag möter honom på stan, då är det vi.
Allt för att inte behöva styra själv.
Bara låta ödet ha sin gång.
Hoppas att i dag vill Gud strö stjärnor över just mig.
Utan att jag ska behöva göra något alls,
utom att hoppa över varenda skarv i stan.


här är den ljusaste jag skrev...:
En tunnel med mörker.
Kolsvart, du måste kämpa
Ta dig igenom det här
Det är lättare att vända om
I den änden är ljuset klarare

Men väljer du den vägen
Var allt förgäves
Vad var det då för meningen att gå in
När du ändå kommer tillbaka
Där du en gång startade

Det är smartare att sträva framåt
I tunnelns slut är det kanske bättre än innan
Där finns det hopp
Det är det hoppet som kommer ta dig
Igenom tunneln

Så fortsätt vandra
I hopp om en bättre värld
Och om det inte var som du hade tänkt dig
Kan du alltid återvända
Men då vet du iallafall vad som väntar
På andra sidan


Tack och hej jag är överlycklig över att jag inte är tonåring längre.

En Tappasfredag nr.2


I går var det dags för Tappas igen. Lenartmums och marita var självklart med.
Dom är klass maskotar och symboliserar våra trevliga lärare, tänk om dom viste

Vå startade kvällen hemma hos Sara, här är Malin på bild

Linda, i en tänkande pose

Piff paff så blev klockan dags för restaurang och vi tog spårvagnen iväg. Glada att det äntligen vankades mat.

Vi åt på Manãna, det var knök mycket folk men mycket trevligt.


Det fanns massa små rätter och välja och det tog sin lilla tid. Här är Sara.


Emma och jag i väntan på maten.

Och den kom.

och vi blev lyckliga här Anna

Dessa blev mina favoriter för kvällen. vårrulleaktiga saker med sötsur sås på. Smarigt!

River en vacker dröm

Åh den där Håkan jag skulle vilja ha honom i min väska med mig nära hela tiden. Tänk att vara så där härligt sprallig och älskad. Älskad av så otroligt många typ alla jag känner....minus Sara då. Men hon skall nog ändra sig :P

Göteborg är riktigt vackert btw.

Ungerska kurs

(klicka på bild för källa.)
Jag och mami har börjat en ungerska kurs ihop. Kanske inte den mest lägligaste tiden att lära sig något mer kan tyckas men ack endå så passaden eftersom mamma skulle läsa och det förmodligen skulle ta mig en mindre evighet att ta tag i det hela själv. I dag ska vi dit och jag skall ha lärt mig en massa yrken, länder och nationaliteter. Jag älskar nationaliteter som Holland som är uppenbart vad det är och hatar lengyel som tydligen är polack. Om en timma skall dom sitta och jag är hemskt omotiverad. Som med allt annat är jag så ivrig att jag bara vill kunna det nu nu nu. Inte öva massor och sedan kunna.

Up

Ännu en film avveklad. Ibland ser jag hemskt mycket på film helt enkelt. Den var mycket mysigare än vad jag hade trott. Sedan är jag inget big fan av tecknat men storyn var fantastiskt mysig. Så gillar ni tecknat kommer ni älska den. den får en fyra.

Insperation

I dag har UnderbaraClara skrivit ett underbat insperations inlägg på sin blogg. Det måste bara läsas av alla. Så in och läs och låt inspireras. Gör något i dag, vad som helst själv ska det här storstädas och åka på second hand. där med basta.

I rymden finns inga känslor

I går var vi på bio jag Andreas och hans lillasyster det blev denna eminenta film. Åh så mysig. Han verkar ha ganska grav asberger dock men å Silken mys film. Filmningen soundtracket och miljöerna var fantastiska. Se den!

Mustasch


Lördagen kom och jag begav mig till denna eminenta kvinna som hade inflyttningsfest tema mustasch

Jenny och hennes vakra mustasch

Saras var hemskt vacker

har är sofie och jag

Törleyn skulle också ha en

En styck Frida senare på Kontiki som verkligen var fantastiskt.

Såhär roligt hade vi mest helatiden

Afterwork


Fredagen kom och praktiken tog slut, lite sorgligt lite härligt. Och jag tog mig in till stan för lite afterwork och vin.

Jonatan var fdär och 10 andra karlar som tyvärr ej fastnade på bild. Ensam brud var jag.

Vi gick till Kino otoligt mysigt

Andrean var SÖT som vanligt

Sista dagen på praktiken


Nu var det över för den här gången inblicken i hemsjukvården är gjord. Jag har sett bensår som aldrig läker delat medicin till dom som inte klarat det själva, och träfat fantastiskat många vackra gummor och gubbar.Att få möjligheten att stana kvar i sitt hem när man är gammal är guldvärd. Även om äldreboenden inet är så tokiga heller man bor ju liksom lite närmare in på andra människor. Och det kan vara ack så trevligt...

Nog om det. Jag tackar i allafall Alingsås för den här gången med denna bild som visar hur vantastiskt fint det var en morgon på väg till jobbet, I bland är det fantastiskt tur att man har kameran med sig i väska.

.