Nytt till hemmet

En ny blomma till hemmet. Ber till gudarna att den lever lite längre än dom flesta blommor som kommer in här.

Lite ljus med äppel doft som skall skrämma bort vintern

Ursäkta dammet haha. ock så lite mer ljus som hålelr sovrummet varmt.
En vacker lampa.
Och så Andreas nya hjärte barn. Det nya hemmabiosystemt.

Vargavinter


Dom säger att vintern ska bli den kallaste på 1000 år. Och jag tror jag vill gå under. Det är verkligen Sveriges baksida, denna vargavinter. Jag vet inte riktigt hur jag överlevde förra och kallare än på 1000 år låter helt sjukt kallt.

I bland tror jag att jag är en björn, igekott eller för all del en orm för jag skulle inget häldre vilja än att få somna i november och vakna upp i april. Jo, vist väck mig några timmar på julafton men i övrigt skulle jag vara helt nöjd. Jag skulle sova helt tokigt djupt och inte behöva frysa jag skulle äta upp mig en si sådär tio kilo av en massa mums, bullar chips godis hämt mat och mängder med ost. Och sedan skulle jag sova, drömma om en annan värld och bara ta det lungt. I april skulle jag vakna utvilad och hungrig redo att leva igen.

För det är ungefär så det känns som att jag gör. Som att jag går på sparlågor om vintern och spricker upp på sommaren. Men jag måste frysa alltid fryser jag något så fruktansvärt. Blir blå om fingrarna trotts vantar och så vidare.

Men att någon säger att det skall bli en fruktansvärt kall vinter för att någon idiot har tjänat miljarder med pengar på olja och sedan fått det att förstöra en ström som finns där för att vi inte skall frysa ihjäl det gör mig fullstänndigt galen. Men något straff skall vi väl ha för våran energi sössning. Synd bara att den straffar andra än den borde.

Försöker endå ta denna nyhet med ro och njuta lite av att det fortfarande är höst


paus

kolla in om en vecka eller något. Jag tar en paus. det behövs och lika väl ni vet om det.
tips bevaka på bloglovin ikon finns i kanten

fullrulle

lever lite fullrulle just nu. har precis kommit hem efter praktik, ungerska kurs och besök hos sanna med goda vänner. Magen har under dagen endast fått näringsdryck jag måste juh prova olika och vist den har låtigt mindre. Men ändå låtigt nåväl på lördag lugnar den ner sig det vet jag så i morgon blir det mer näringsdryck.
Då skall det nog bli full rulle här i bloggen också skall nu se. Nu säger jag godnatt!

dåligmage

haft en dålig magdag i dag och känt mig otroligt stressad över det och annat så inlägg blir dey mer av i morgon.

Dyngkåt och hur helig som helst

Boken är tyvärr slut jag önskar den var hundra gånger längre ungefär. För Mia är fantasitik. Öppen och san i sina berättelser om livet. Mycket om att vara mamma och alla krav som ställs på än och mycket om att vara kvinna och kåt, eller inte vara det. Och en gnutta gud och ätstörningar på ett otroligt fint och häärligt sätt. Jag säger bara läs den!

Brödbak

Måste bara tipsa om detta fantastiska bröd, snabbt lätt, nyttigt och alldeles underbart.
Ingridienser: 7 dl valfritt mjöl(idag blev det vanligt , dinkel och lite havregryn)
4 dl filmjölk
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
blanda ihop, lägg på frön ev i med hade linfrön i och solros på även lingonsylt i den här gången fasansfullt gott!
in i ugnen på 175 grader i typ 45 min
Och njut!!!

Jobbgängshäng


I går efter att jag hade trillat, rest mig upp, reppat mig och handlat nya saker åkte jag till vasaviktoria och möte upp med dett gott arbetsgäng. Här är Sara.

Hanna.

Martina var fullkomligt förtjusande i sitt nyfärgade röda hår. Blir sugen.

Sarah beställde in en kaffedrink. Om jag hade gillat kaffe hade jag älskat den.

Ingrid.

jag och ingrid beställde in en sådanhär och delade på MUMS.

Sara log och Sarah fånade sig :D

En styck Jonathan

och en Björn.

Jag luffsade hem vid tio och det var skönt att somna i tid, vakna i tid och vara i rätt tid helt enkelt. För i dag är ingen vanlig Lördag i dag är en praktik lördag.

Och jag ramlar igen

Så nu ligger jag här, det värker i benen. För tro det eller ej jag har ramlat igen, denna gången ner för en trappa. Gör INTE det. Det var ta mig tusan det läskigaste på länge. Som man hinner tänka: "aj ett nytt trappsteg mot mitt smalben. Snart slår jag ut tänderna. Jag måste ta något att hålla i. Nytt trappsteg. Helvete mitt knä." Men tack och lov är tänderna kvar för jag fick tag på ett räcke i mitt fall. Jag låg där sedan en stund på marken själv. Kände mig helt hjälplös. Ingen kom. Ingen mamma som tröstar och ingen annan. Brunnsbo var tomt! Tårarna fyllde mina ögon. Jag ville bara hem skita i allt lägga mig under ett täcke jag sova. Men så tänkte jag om. Vad löser det och jag tog tag i mig. Reste mig och gick till bussen. Med söndriga strumpbyxor, skakiga ben och blodiga knän. Och jag kände mig minst lika trasig på insidan, av att ha tappat kontrollen.

Men det blev en bra dag ändå. Och jag köpte plåster, strumpbyxor och nya skor. För jag kommer inte ha klackar på ett tag, det vill jag lova. Och vips nu är det Lördag jag ligger och inväntar en tripp till Alinsås och spännande praktik. Jag äter resterna av en filmkväll som Andreas hade här i går. För jag får äta chips och godis till frukost, för jag trillade ner för en trappa i går.

Nu har jag alltså trillat två gånger på en vecka. Och jag bara fasar för när jag ska bli gammal jag kommer inte ha många hela ben i kroppen. Jag får väl yoga lite mer hitta balansen bygga på vristerna bli stark innifrån.


piffpoff hejdå jag självömkar!

en i timmen en torsdag


09:00 Vacknade och slappade vid datorn

10:00 Kvar vid datorn men med lite mat i kistan.

11:00 Dags att ta tag i sig och bli ren och fräch

12:00 hejdå hemmet

13:00 mötte upp med Andreas och åt lunch på biffhuset

14:00 Gorde vi våra röster hörda Grönt är skönt!

15:00 Spana runt på stan blev endast en bok med hem.

16:00 Kom hem och la mig i soffan för att sluka boken och hjälp mia vad du är fantastiskt härlig

17:00 blev det havregrynsagrött till middag ack så oglamoröst det kan vara i bland :P

18:00 Andreas kom och läste med mig.

19:00 Äter man havregrynsgrött till middag ska det lyxas på kvällen och vi begav oss till afären för smarigheter

20:00 smarigheterna och Idol på TV

21:00 Kollade vi på illutionisten och jag målade på tavlan. sedan hände inget mer för den kvällen men det var en mycket fin och mysig torsdag.

Sushi

Jag har gått och blivit fullkomligt frälst i sushi det är juh helt underbart gott måste jag säga. I går efter praktiken mötte jag upp med kära Mammi och kollade på loppis och sedan åt vi denna fantastiska rätt. Tyvärr var jag alldeles för glupsk för att hinna ta kort på den haha :D

Om pendling

Jag bor som sagt i Göteborg, pluggar i Borås och gör för tillfället min praktik i Alinsås. Behöver jag säga att jag tillbringar ofantligt mycket tid på bussar och tåg? I bland är det fasligt jobbigt att pendla som när man som idag måste gå upp kl 05:00 för att göra sig ordning och ge sig i väg för att praktisera och inte kommer hem förrän halv sex, eller som när det är helt strålande väder i Borås(vilket i för sig inte hände så ofta) och man bestämmer sig för att man ska äta glass när man kommer till Göteborg och när man åkt femtiminuter på en buss till en annan stad upptäcker att det regnar och inte alls är läge för att äta glass.


Men det finns också helt fantastiska saker med att pendla. Givetvis som att det kan vara helt tvärt om, det regnar i Borås och man känner sig hängig och less för att man har massa spring i benen men vädret tillåter än inte att man får springa av sig, men så kommer man till Göteborg och så är det strålande sol. Eller som att se solen gå ner vackert över bergen, eller när snön kommer och den finns minst två veckor tidigare i Borås än här. Eller som att åka från förorten brunnsbo i stora Göteborg till lilla lilla Alingsås med vackra gator och underbara trähus.

Och sedan är det hemskt trevligt att sova på en buss eller ett tåg när man är riktigt trött det måste jag säga. Alla gånger förutom när man inser att man suttit och dregglat halva vägen, eller när man vaknar av att man vips liger på en främmande människas axel.
.

Mat insperation

För oss ide fattiga finns denna undebara mat blogg. MUMS.

Mot hemsjukvården

Nu är det alldelles strax dax för mig att bege mig till hemsjukvården. Första praktik dagen och det skall bli spännande. Jag är givetvis lite spänd över detta viljet gör att jag sovit typ en timma i taget, tur som räven att Andreas känner mig väl och tvingade mig i säng vid typ nio.
Dessutom kommer jag få halta hela dagen första dagen, känns som en sådär bra start men så är det när man är klantig som mig, för i går på jobbet lyckades jag nämligen trilla på golvet och min fot hamnade lite snett den klarade sig dock fin fint hela dagen tills jag kom hem vid åtta då det gjorde pissont och Andreas fick lyfta mig hit och dit. Nu känns den mycket bättre men gör fortfarande ont och Zon kommer vara min bästa vän i dag.
Det kommer bli en spännande dag minst sagt.

En vilande tavla

I går satt jag som sagt och målade och har fortsatt i dag. Desvärre skall jag i väg och jobba alldelles strax så tavlan får vila tills i morgon. Då den förhoppningsvis blir klar. Jag har målat av detta fotografi av Sandra Beijer(niotillfem) som äe helt fantastiskt.

Såhär der tavlan ut förut och mer nu:Remember me

Kvällen har tillbringats med att se på denna film samt måla. Filmen var helt ok hade sina fina stunder men var inte heller fantastisk tre och en halv av fem typ. Givetvis bliv jag förskräkligte förtjust i den lilla ungen som spelar syster. Åh så fantastisk. I mig bor en liten flicka som hemskt gärna skulle vilja vara kompis med hennes karaktär. Nåväl se den om ni har lite tid över, den är inte riktigt som man tror.
.

Och sommar blir till höst

Nu är det dags att ta farväl av sommaren för den här gången, det känns sorgligt men oundvikligt. Den drar nu till någon annan, som behöver den mer. Det är lika bra att säga farväl annars blir det ett tråkigt avsked. Så nu har jag bestämt att hösten är välkommen. Att det skall bli mysigt att äta soppa och egen gjort bröd och att regnet gärna får smattra på fönstret. Och idag är en alldeles ypperlig höst dag, det är grått och jag kan slå vad om att regnet slår oss precis närsomhelst. Så idag ska jag dricka mängder med té kolla på fantastiska filmer och äta resterna från soppan i går. För på hösten behöver man inte göra något speciellt alls, det är okej att bara vara.

I höst ska jag sedan gå på så mycket bio det bara går, äta på restaurang, kolla på teater och ligga i soffan med en filt och en god bok. För det är precis det som är härligt med hösten, och att tända massor med ljus, ha kängor, halsdukar och raggsockar. För precis som man bör säga adjö till sommaren måste man varmt välkomna hösten. Jag har nog alltid gillat höst, det är inte så klibbigt och varmt som på sommaren inte så ryssligt kalt som vintern och träden är mycket vackrare i grön,gul rött.

Vintern däremot är inte välkommen hos mig men det tar vi en annan gång.

Ge mig alla film tips i världen !!!!

En Tappasfredag


I fredags åt jag och kvinnorna i klassen Tappas på tappas och vino. Här är Sara


Det drags rosé och vi ville inte riktigt släppa sommaren.


Malin var sötsöt


Dessa knyten med sås var fantastiska. Dessvärre dog kameran där jag inga mer bilder fick stanna i mitt minne.

Patientfall Siv

Nu är datorn i gång igen. Alla bilder är borta men endå en fungerande dator :S. I dag är det dags för seminarie som jag och ida har skrivit om "Siv"


Siv är dement och glömmer saker


Och blir arg på personalen


Och helst av allt skulle hon vilja bli omskött hemma.

pusst

datorn är paj... så det blir inga fina bilder tyvärr.

Fjärilar i magen

1 2
3 4
I dag firar jag och min lovalove 4 år så det här blir allt för mig i dag.
Andreas du ger mig ta mig tusan fortfarande fjärilar i magen i mellan åt. JAG ÄLSKAR DIG
.

Komihåg att rösta

Om inte annat så mot sverigedemokraterna.  Det är av hela mig hjärta svårt för mig att förstår att dom ens är med som möjliga kandidater det är galet. Jimmy Åkersson är galen.

Bloggtips.

Denna vackra redhead bör spannas in snarast just nu är hon på resande fot. Men hennes hemma bilder är snäppet mer bedårande. Åh jag vill så också ha rött hår när jag ser detta. MUMS.

10 Favoriter från bröllopet